Antradienis, 17 birželio, 2025

Naujausi

Ekspertai paaiškino, kam gali būti pavojinga valgyti grikius

Ekspertai paaiškino, kam gali būti pavojinga valgyti grikių košę dėl sveikatos sumetimų. Jie pabrėžė, kad šis produktas turi daugybę naudingų medžiagų, tačiau kai kurie mikroelementai gali ir pakenkti.

Grikiuose yra daug fosforo ir geležies, kuri gali sutrikdyti kalcio, būtino kaulų tvirtumui, įsisavinimą. Štai kodėl vyresnėms nei 40 metų moterims reikėtų apriboti šio produkto vartojimą, ypač jei joms yra osteoporozės rizika. Grikių reikėtų vengti ir tiems, kurie turi problemų su virškinimo traktu, nes jie gali sukelti pilvo pūtimą ir skrandžio spazmus.

Grikių patiekalų geriau vengti žmonėms, sergantiems cukriniu diabetu, hipertenzija, inkstų nepakankamumu ir nėščioms moterims. Pasak ekspertų, populiari grikių dieta gali sukelti galvos skausmą, lėtinį nuovargį ir letargiją.

Dietologai pataria valgyti šią košę ne dažniau kaip 3–4 kartus per savaitę.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Šiuolaikinės statybos tendencijos: stiklas, metalas ir erdvės pojūtis

Modernūs namai – tai ne tik sienos ir stogas, o erdvė, kurioje dera funkcionalumas, estetika ir gyvenimo kokybė. Šiandieninėje statyboje vis dažniau atsisakoma sunkių...

Kaip užtikrinamas tikslumas verčiant konfidencialius dokumentus?

Konfidencialių dokumentų vertimas – tai ne tik kalbos mokėjimas. Tai atsakomybė, kuriai reikalingos specialios žinios, procesai ir pasitikėjimas. Nuo gynybos pramonės iki nacionalinio saugumo...
---