Sekmadienis, 11 gegužės, 2025

Naujausi

Dieviško skonio braškių pyragas. Pajuskite vasaros skonį!

Kai prasideda braškės, norisi jų atsivalgyti už visus metus. Bet jūs galite ne tik valgyti jas šviežias. Braškių pyragas pagal šį receptą nepaliks abejingų.

braškių pyragas

BRAŠKIŲ PYRAGAS

Tešlai reikės:

  • 400 g miltų
  • 100 g cukraus
  • 20 g vanilinio cukraus
  • 120 g sviesto
  • 2 kiaušiniai
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių

Kremui:

  • 300 g grietinės
  • 20 g krakmolo
  • 120 g cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • 200–300 g braškių

Gaminimas:

Pirmiausia paruoškite tešlą. Norėdami tai padaryti, sumaišykite miltus ir kepimo miltelius, išsijokite juos. Atskirame inde išplakite kiaušinius ir cukrų.

Tada į kiaušinius įpilkite sviesto ir gerai išplakite. Į šį mišinį suberkite miltus su kepimo milteliais ir minkykite tešlą. Paruoštą tešlą 30 minučių padėkite į šaldytuvą.

Sumaišykite visus kremo ingredientus ir plakite iki vientisos masės.

Nuplaukite ir nusausinkite braškes.

braškių pyragas

Dabar surinkite pyragą. Išimkite tešlą iš šaldytuvo, iškočiokite ją į formą, padarydami mažus šonus. Ant tešlos užpilkite grietinėlės įdaro, tada sudėkite braškes.

Dabar nusiųskite pyragą į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 45 minutes, nuolat prižiūrėdami. Tada išjunkite orkaitę ir leiskite pyragui ten stovėti dar 30 minučių, tada galėsite patiekti!

braškių pyragas

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Nedarykite to prieš miegą, jei norite turėti gražius ir prižiūrėtus plaukus

Daugelis svajoja pabusti su gražiais ir sveikai atrodančiais plaukais, net neįtardami, kad vakaro įpročiai gali tam trukdyti. Kai kurie veiksmai prieš miegą gali rimtai...

Tradiciniai šaltibarščiai: rožinė vasaros gaiva

Kai saulė kaitina vis stipriau, o noras valgyti sunkius patiekalus blėsta, pats laikas prisiminti vieną populiariausių ir gaiviausių lietuviškų sriubų – šaltibarščius. Šaltibarščiai visada...
---