Sekmadienis, 22 birželio, 2025

Naujausi

Šis daržovių patiekalas skanesnis už mėsą: išbandykite jį pietums!

Keptos cukinijos su bulvėmis tikrai tobulas patiekalas. Tai bus geriausias pasirinkimas, jei norite ko nors skanaus, kas neapkrautų jūsų skrandžio.

Ingredientai:

  • 7–8 bulvės;
  • šaukštas čiobrelių;
  • šaukštas raudonėlio;
  • šaukštas rozmarino;
  • šaukštas raudonųjų pipirų;
  • 0,5 šaukšto džiovintų česnakų;
  • 3 šaukštai džiūvėsėlių bulvėms (sauja – cukinijoms);
  • druskos pagal skonį;
  • 4-5 cukinijos;
  • sauja tarkuoto sūrio;
  • šaukštas baziliko.

Gaminimas:

Bulves nulupkite ir supjaustykite pusmėnuliais. Sudėkite į dubenį ir apibarstykite raudonėliais, džiovintais česnakais, rozmarinais, čiobreliais, raudonaisiais pipirais, druska ir įberkite 3 šaukštus džiūvėsėlių. Viską gerai išmaišykite ir sudėkite į kepimo popieriumi padengtą skardą.

patiekalas

Nuplaukite cukiniją ir supjaustykite storesniais gabalėliais. Sudėkite į dubenį, įpilkite aliejaus, apibarstykite džiovintais česnakais, bazilikais, sauja tarkuoto sūrio, sauja džiūvėsėlių, druska ir gerai išmaišykite. Dėkite ant antros kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi. Abi skardas sudėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 200° C temperatūroje apie 35 minutes.

Tikime, kad šis patiekalas jums patiks. Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Trys augalai, kuriuos būtina sodinti kartu: garsaus sodininko patarimai

Jei jau esate girdėję apie derinį „augintiniai augalai“ arba „kombinuotas sodinimas“, tuomet žinote, kaip augalai gali tarpusavyje bendradarbiauti. Jei ne – pats metas susipažinti...

Kaip atsikratyti vaisinių muselių namuose: veiksmingi būdai ir prevencija

Vaisinės muselės – tikras galvos skausmas daugeliui namų ūkių, ypač vasarą ir rudenį. Šie maži vabzdžiai (mokslinis pavadinimas – Drosophila melanogaster) ne tik erzina,...
---