Pirmadienis, 16 birželio, 2025

Naujausi

Cukinijų lazdelės orkaitėje. Sveikas ir labai skanus užkandis!

Jei nenorite kepti cukinijos, o kiti receptai atrodo labai sudėtingi, nesijaudinkite, yra išeitis! Traškios cukinijų lazdelės su sūriu yra tai ko jums reikia. Jokių keptuvių ir ilgai stovėti prie viryklės! Skanu tiek karštos, tiek šaltos.

Cukinijų lazdelės

ORKAITĖJE KEPTOS CUKINIJŲ LAZDELĖS

Šiandien papasakosime apie du paprastus cukinijų receptus orkaitėje. Šie patiekalai yra skanūs, sveiki ir dietiniai.

Sultingi, kvapnūs užkandžiai su traškia pluta yra atradimas tiems, kurie laikosi dietos. O paragauti norės visi.

Cukinijos su prieskoniais

Jums reikės:

  • 3-4 jaunos cukinijos
  • 1 šaukštelis paprikos
  • 3 skiltelės česnako
  • 1 šaukštelis druskos
  • 1 šaukštelis aliejus
  • 50 g kieto sūrio

Gaminimas:

Cukinijos supjaustomos į 5 cm ilgio riekeles, sudėkite jas į dubenį, įberkite druskos, įpilkite augalinio aliejaus.

Atskirame dubenyje sumaišykite augalinį aliejų, prieskonius, tarkuotą sūrį ir supjaustytą česnaką. Šiame mišinyje pamirkykite cukiniją ir padėkite ant kepimo skardos.

Cukinijų lazdelės

Kepkite cukinijas orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių, 15-20 minučių.

Patiekite karštą užkandį su grietine ar jogurto padažu. Gero apetito!

Traškios cukinijų lazdelės

Jums reikės:

  • 2-3 jaunos cukinijos
  • 1 šaukštelis druskos
  • 1 valgomasis šaukštas miltų
  • 1 valgomasis šaukštas džiūvėsėlių ar sezamo sėklų
  • 2 kiaušiniai
  • 1 valgomasis šaukštas grietinės
  • 0,5 šaukštelio mėgstamų prieskonių mišinio
  • 0,5 šaukštelio ciberžolės
  • 0,5 šaukštelio sauso česnako

Gaminimas:

Supjaustykite cukiniją į mažas riekeles. Pabarstykite druska ir leiskite pastovėti 15 minučių. Išpylę skystį, pašalinkite likusią drėgmę popieriniu rankšluosčiu.

Cukinijų lazdelės

Sudėkite cukinijas į maišą ir sumaišykite su miltais.

Džiūvėsėlius ar sezamą sumaišykite su prieskoniais.

Sumaišykite kiaušinius su grietine ir žiupsneliu druskos.

Cukiniją pamerkite į kiaušinį po vieną, tada gerai apvoliokite į džiūvėsėlius.

Cukiniją dėkite ant kepimo skardos ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 220 laipsnių, 15 minučių. Jei jūsų orkaitėje nėra ventiliatoriaus, kepkite cukinijas 5–7 minutes iš vienos pusės, tada ištraukite, apverskit ir kepkite dar 5 minutėms.

Cukinijų lazdelės

Traškios cukinijų lazdelės skaniausios yra su grietine ar česnako padažu!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

3 nagų lako atspalviai, kurių turėtumėte atsisakyti, sulaukusios 50 metų

Vyresniame amžiuje nagams reikia ypatingos priežiūros. Kad nagų plokštelė būtų kuo ilgiau sveika, rinkitės švelnius atspalvius, kuriuose nėra stiprių chemikalų. Manikiūro meistrės visada jums...

Pirmadienio horoskopas (birželio 16 d.)

Jaučiate kosminę energiją ore? Šiandien gali būti lemiamas pokytis! 🌠 Sužinokite, kaip žvaigždės jums išsirikiuoja ir ką turite žinoti, kad maksimaliai išnaudotumėte tai. ♒ Vandenis...
---