Šeštadienis, 21 birželio, 2025

Naujausi

Patiekalas, kuris primins vaikystę: blynai su obuoliais pagal mano senelės receptą

Šį patiekalą prisimenu dar iš savo vaikystės. Mano senelė  šiuos blynus gamindavo iš pirmųjų vasarinių obuolių, todėl jų laukdavome tarsi didžiausios šventės. Šiandien tokius blynus kepu savo vaikams: jiems toks patiekalas patinka ne mažiau, negu man pačiai. Jei norite šiek tiek pasisaldinti sau gyvenimą, šis blynų receptas jums tikrai patiks.

6 porcijoms reikės:

250 g miltų;

4 obuolių;

2 kiaušinių;

200 ml pieno;

1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus;

1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių;

2 šaukštų aliejaus;

Žiupsnelio druskos;

Cukraus (pagal skonį).

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Kaip gaminti?

Į dubenį supilkite išsijotus miltus ir kepimo miltelius, įberkite žiupsnelį druskos, viską gerai išmaišykite.

Įmuškite kiaušinius ir įpilkite 2 šaukštus aliejaus.

Pamažu pilkite pieną, maišykite.

Nulupkite obuolius, išimkite sėklytes, supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į dubenį.

Obuolius pabarstykite vaniliniu cukrumi.

Įkaitinkite keptuvę ir įpilkite šiek tiek aliejaus.

Įmerkite obuolių griežinėlį į tešlą, kepkite iš abiejų pusių, kol įgaus gražią auksinę spalvą.

Iškeptus blynelius dėkite ant popierinių rankšluosčių – tai padės pašalinti riebalų perteklių.

Pabarstykite cukrumi ir patiekite.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Kalcio šaltiniai, kurie pralenkia pieną: ką verta įtraukti į savo mitybą?

Kalcis – tai ne tik dantų ir kaulų tvirtumo garantas, bet ir būtinas mineralas daugeliui gyvybiškai svarbių organizmo funkcijų. Kaip pažymi dietologė Diane Han,...

Dienos horoskopas birželio 21 d.: ką žada žvaigždės visiems Zodiako ženklams?

Kiekviena diena atneša naujų galimybių, iššūkių ir netikėtumų, o žvaigždės gali padėti geriau suprasti, kuria kryptimi verta judėti. Šios dienos horoskopas atskleidžia, kokios nuotaikos,...
---