Patiekalas, kuris primins vaikystę: blynai su obuoliais pagal mano senelės receptą

Redaktorė L.
1 min. skaitymo

Šį patiekalą prisimenu dar iš savo vaikystės. Mano senelė  šiuos blynus gamindavo iš pirmųjų vasarinių obuolių, todėl jų laukdavome tarsi didžiausios šventės. Šiandien tokius blynus kepu savo vaikams: jiems toks patiekalas patinka ne mažiau, negu man pačiai. Jei norite šiek tiek pasisaldinti sau gyvenimą, šis blynų receptas jums tikrai patiks.

6 porcijoms reikės:

250 g miltų;

4 obuolių;

2 kiaušinių;

200 ml pieno;

1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus;

1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių;

2 šaukštų aliejaus;

Žiupsnelio druskos;

Cukraus (pagal skonį).

Kaip gaminti?

Į dubenį supilkite išsijotus miltus ir kepimo miltelius, įberkite žiupsnelį druskos, viską gerai išmaišykite.

Įmuškite kiaušinius ir įpilkite 2 šaukštus aliejaus.

Pamažu pilkite pieną, maišykite.

Nulupkite obuolius, išimkite sėklytes, supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į dubenį.

Obuolius pabarstykite vaniliniu cukrumi.

Įkaitinkite keptuvę ir įpilkite šiek tiek aliejaus.

Įmerkite obuolių griežinėlį į tešlą, kepkite iš abiejų pusių, kol įgaus gražią auksinę spalvą.

Iškeptus blynelius dėkite ant popierinių rankšluosčių – tai padės pašalinti riebalų perteklių.

Pabarstykite cukrumi ir patiekite.

Skanaus!

TAGGED:
Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *