Antradienis, 17 birželio, 2025

Naujausi

Marinuoti agurkai su česnaku: pasiruoškime vitaminų žiemai!

Marinuoti agurkai su česnaku išliks traškūs ir skanūs net ir po kelių savaičių ar po kelių mėnesių. Šį patiekalą labai paprasta paruošti, o rezultatas yra tiesiog fantastiškas!

Jums reikės:

Agurkų

Česnakų

Svogūnų

Krapų

Druskos

Cukraus

Acto.

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Kaip gaminti?

Geriausia rinktis nedidelius jaunus agurkus – pernokusios daržovės neužtikrins tokio gero skonio.

Nuplaukite agurkus ir supjaustykite maždaug 1 cm storio griežinėliais.

Nulupkite svogūną ir supjaustykite plonais puslankiais. Smulkiai supjaustykite krapus.

Reikės maždaug 200 g česnako, bet jei norite aitresnio skonio, česnako kiekį galite padidinti iki 250 g (250 g česnako – tai maždaug 5 šios prieskoninės daržovės galvutės).

Nulupkite česnaką ir smulkiai supjaustykite arba išspauskite.

Įpilkite puodelį cukraus, 4 šaukštus druskos ir supilkite 150 ml 9% acto. Gerai sumaišykite ir laikykite šaldytuve 5 – 8 valandas (arba per visą naktį).

Stiklainius, kuriuose laikysite paruoštus agurkus, pakaitinkite mikrobangų krosnelėje (indai turi būti karšti ir sausi). Sudėkite paruoštus agurkus į stiklainius ir sandariai uždarykite.

Jei nenorite laukti žiemos, agurkus galite valgyti jau po 12 valandų.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Šiuolaikinės statybos tendencijos: stiklas, metalas ir erdvės pojūtis

Modernūs namai – tai ne tik sienos ir stogas, o erdvė, kurioje dera funkcionalumas, estetika ir gyvenimo kokybė. Šiandieninėje statyboje vis dažniau atsisakoma sunkių...

Kaip užtikrinamas tikslumas verčiant konfidencialius dokumentus?

Konfidencialių dokumentų vertimas – tai ne tik kalbos mokėjimas. Tai atsakomybė, kuriai reikalingos specialios žinios, procesai ir pasitikėjimas. Nuo gynybos pramonės iki nacionalinio saugumo...
---