Penktadienis, 2 gegužės, 2025

Naujausi

Geriausias būdas išsaugoti slyvų derlių – išvirti gardžią uogienę pagal šį receptą

Jei vis dar svarstote, ką daryti su gausiu slyvų derliumi, nepatingėkite išsivirti skanios uogienės. Ją lengva paruošti, o jos skonis – pasakiškas!

Sudėtis

  • 3 kg slyvų
  • 1 kg cukraus
  • 2 šaukšteliai romo

Paruošimas

Slyvas gerai nuplaukite, perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus ir sudėkite į gilesnę lėkštę. Pabarstykite cukrumi, atsargiai išmaišykite, dėkite į iki 200-220° C įkaitintą orkaitę ir kepkite 2 valandas. Kartkartėmis švelniai pamaišykite.

Kai slyvų masės konsistencija bus pakankamai tiršta, pridėkite romo, išmaišykite ir vis dar karštą masę sukrėskite į sterilizuotus stiklainius. Tuoj pat uždarykite stiklainius ir sudėkite į šiltą orkaitę. Leiskite palaipsniui atvėsti iki kitos dienos.

Jei norite mažiau saldžios uogienės, sumažinkite cukraus kiekį, o jei norite, kad uogienė būtų ne tokia tiršta, sutrumpinkite kepimo laiką.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---