Šeštadienis, 23 rugpjūčio, 2025

Naujausi

Geriausias būdas išsaugoti slyvų derlių – išvirti gardžią uogienę pagal šį receptą

Jei vis dar svarstote, ką daryti su gausiu slyvų derliumi, nepatingėkite išsivirti skanios uogienės. Ją lengva paruošti, o jos skonis – pasakiškas!

Sudėtis

  • 3 kg slyvų
  • 1 kg cukraus
  • 2 šaukšteliai romo

Paruošimas

Slyvas gerai nuplaukite, perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus ir sudėkite į gilesnę lėkštę. Pabarstykite cukrumi, atsargiai išmaišykite, dėkite į iki 200-220° C įkaitintą orkaitę ir kepkite 2 valandas. Kartkartėmis švelniai pamaišykite.

Kai slyvų masės konsistencija bus pakankamai tiršta, pridėkite romo, išmaišykite ir vis dar karštą masę sukrėskite į sterilizuotus stiklainius. Tuoj pat uždarykite stiklainius ir sudėkite į šiltą orkaitę. Leiskite palaipsniui atvėsti iki kitos dienos.

Jei norite mažiau saldžios uogienės, sumažinkite cukraus kiekį, o jei norite, kad uogienė būtų ne tokia tiršta, sutrumpinkite kepimo laiką.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Kaip pagal Feng Shui sukurti harmoniją virtuvėje?

Virtuvė yra viena svarbiausių vietų namuose, kur dažnai praleidžiame daugiau laiko nei bet kurioje kitoje patalpoje. Jos išplanavimas ir tvarka gali turėti didelės įtakos...

Šis gėrimas išgelbės jūsų nuo inkstų akmenų: svarbūs patarimai

Reguliarus vandens vartojimas yra viena iš paprasčiausių ir veiksmingiausių priemonių, siekiant sumažinti inkstų akmenų riziką. Šis paprastas gėrimas padeda palaikyti normalų šlapimo kiekį ir...

---