Šeštadienis, 9 rugpjūčio, 2025

Naujausi

Dietologė sudarė 1300 kalorijų dietą. Išsamus 7 dienų meniu!

Pristatome dietą sudariusią ekspertę – tai Inna Zorina, sertifikuota dietologė, kūno svorio mažinimo specialistė, knygos apie hormoninius spąstus autorė. Inna Zorina ypatingai didelį dėmesį skiria moterims, kurioms yra daugiau nei 40 metų: ji joms padeda sudaryti tinkamą dietą ir svorio metimo planą.  Šį kartą ji pristato 7 dienų dietą:

Dienos meniu sudaro:

1300-1500 kalorijų

30 proc.baltymų;

20 proc. riebalų;

50 proc. angliavandenių.

1 diena

7.00–9.00 Pusryčiai: grikių košė (galima rinktis košę su keptomis daržovėmis) – 200 g.

11.00–12.00 Užkandis: jūros dumblių salotos (galima rinktis salotas su kiaušiniu, kalmarais ar daržovėmis) – 150 g.

14.00-15.00 Pietūs: burokėlių barščiai – 250 g, virta liesa mėsa – 50 g, rauginti kopūstai – 150 g.

16.00–17.00 Popietinis užkandis: jogurtas – 150 g.

19.00 Vakarienė: folijoje kepta lašiša ar kita žuvis su daržovėmis – 250–300 g

Prieš miegą: kefyras 2,5% – 250 ml.

<a style=dieta" width="1920" height="1280" />

2 diena

7.00–9.00 Pusryčiai: vandenyje virti avižiniai dribsniai 200 g + sviesto gabaliukas, šaukštelis. medaus, 1 šaukštas razinų (20-30 g).

11.00–12.00 Užkandis: burokėlių, slyvų ir graikinių riešutų salotos, pagardintos grietine – 150 g. 14.00-15.00  Pietūs: neriebi virta mėsa – 100 g, daržovių troškinys – 200 g, daržovių salotos (agurkas, kopūstai, žolelės) – 150 g.

16.00–17.00 Popietinis užkandis: 30 gramų sūrio, žalioji arba žolelių arbata.

19.00 Vakarienė: vištienos krūtinėlė – 100 g, troškintos ar keptos daržovės (brokoliai, žiediniai kopūstai) – 200 g.

Prieš miegą: kefyras arba pienas (nuo 1 iki 2,5% riebumo) – 250 ml.

dieta

3 diena

7.00–9.00 Pusryčiai: sorų košė su moliūgais (galima pagardinti  razinomis ar džiovintais abrikosais) – 200 g, gabalėlis sviesto.

11.00–12.00 Užkandis: vaisių salotos (2–3 rūšių vaisiai, pagardinti šaukštu jogurto ar grietinės) – 200 g.

14.00–15.00 Pietūs: vištienos krūtinėlė – 100 g, virti ryžiai (geriausia – rudieji) – 150 g, daržovių salotos – 200 g.

16.00–17.00 Popietinis užkandis: varškė (iki 5% riebumo) – 150 g, 1 valgomasis šaukštas grietinės (10–15 proc. riebumo).

19.00 Vakarienė: Graikiškos salotos su neriebiu sūriu – 300 g.

Prieš miegą: kefyras – 250 ml.

4 diena

7.00–9.00 Pusryčiai: plakta kiaušinienė iš 2 kiaušinių, agurkas + žalumynai.

11.00–12.00 Užkandžiai: žalioji / žolelių arbata + sumuštinis su sūriu arba lengvai sūdyta žuvimi (rinkitės viso grūdo arba bemielę duoną).

14.00-15.00 Pietūs: grybų sriuba – 300 g, daržovių salotos (kininiai kopūstai, žalumynai, agurkas, moliūgų sėklos) – 150 g.

16.00–17.00 Popietinis užkandis: virtų burokėlių salotos su slyvomis ir graikiniais riešutais, 1 šaukštelis grietinės – 150 g.

19.00 Vakarienė: kepta arba troškinta žuvis – 100 g, keptos daržovės – 200 g

Prieš miegą: greipfrutas.

5 diena

7.00–9.00 Pusryčiai: varškė (iki 5% riebumo) su cinamonu, jogurtu ar grietine, galite pridėti 1 šaukštelį medaus – 200 g.

11.00–12.00 Užkandis: vaisiai – 250–300 g.

14.00-15.00 Pietūs: liesa virta mėsa – 100 g, troškintos daržovės – 200 g, daržovių salotos – 200 g.

16.00–17.00  Popietinis užkandis: riešutai (rinkitės mėgstamus – tai gali būti migdolai, graikiniai riešutai, anakardžiai, lazdyno riešutai, ir t.t.) 30–40 g.

19.00 Vakarienė: grietinėje troškinti kalmarai – 200 g, kininiai kopūstai – 50 g.

Prieš miegą: apelsinas.

6 diena

7.00–9.00 Pusryčiai: omletas su daržovėmis – 250 g.

11.00–12.00 Užkandis: datulės – 30–50 g, puodelis žaliosios ar žolelių arbatos.

14.00-15.00 Pietūs: virta jautiena – 100 g, troškinti kopūstai – 200 g, agurkų ir salierų salotos – 150 g.

16.00–17.00 Popietinis užkandis: pomidorų salotos su svogūnais ir raudonaisiais pipirais, pagardintos alyvuogių aliejumi – 150 g.

19.00 Vakarienė: orkaitėje keptos daržovės su vištienos krūtinėlė – 300 g.

Prieš miegą: 1–3% riebumo jogurtas (be saldžių priedų) – 200 g.

7 diena

7.00–9.00 Pusryčiai: varškė – 200 g, medus, grietinė ar uogienė (1 šaukštelis).

11.00–12.00 Užkandis: žalioji arba žolelių arbata, juodasis šokoladas (ne mažiau 75% kakavos) – 25–30 g.

14.00-15.00 Pietūs: žirnių sriuba – 250 g, ruginė duona – 30-50 g, daržovių salotos – 200 g.

16.00–17.00 Popietinis užkandis: balta mišrainė – 150 g.

19.00 Vakarienė: su daržovėmis troškinti grybai – 250 g.

Prieš miegą: kefyras – 250 ml.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Vasaros priežiūra šilumą mėgstantiems augalams: kaip užauginti gausų derlių

Vasarą šilumą mėgstantys augalai, tokie kaip pomidorai, baklažanai ir paprikos, reikalauja ypatingos priežiūros, kad galėtumėte pasiekti gausų ir sveiką derlių. Sodininkė ir tinklaraštininkė pasidalino...

Vasaros infekcijos vaikams: kaip apsaugoti savo atžalą nuo pavojų

Vasarą vaikai serga rečiau, tačiau tai nereiškia, kad pavojai išnyksta. Pediatrė Viktorija Chomenko teigia, kad sezoniniai pavojai tiesiog pasikeičia forma. Šiltuoju metų laiku vaiko...
---