Trečiadienis, 1 spalio, 2025

Naujausi

Nuostabaus skonio šokoladinis pyragas, kuris tiesiog tirpsta burnoje!

Greitas ir skanus šokoladinis pyragas nustebins ne tik jūsų šeimos narius, bet taip pat ir netikėtai užsukusius svečius. Šis pyragas tiesiog tirpsta burnoje!

Jums reikės:

Pyragui:

3 kiaušinių;

100 g grietinėlės (30% riebumo)

150 ml saulėgrąžų aliejaus

180 g cukraus

240 g miltų

40 g kakavos

8 g kepimo miltelių

1 arbatinio šaukštelio sodos

Vanilinio cukraus arba vanilės ekstrakto

Kremui:

300 ml pieno

1 kiaušinio

70 g cukraus

Žiupsnelio druskos

Vanilinio cukraus arba vanilės ekstrakto

30 g kukurūzų krakmolo

25 g sviesto

Taip pat reikės:

Cukraus pudros (papuošimui)

Rinkitės apvalią kepimo formą, kurios skersmuo yra maždaug 28 cm.

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Kaip gaminti?
  1. Supilkite pieną į puodą ir užvirinkite.

2. Atskirame dubenyje sumaišykite cukrų, žiupsnelį druskos ir kukurūzų krakmolą.

3. Įmuškite kiaušinį ir sumaišykite iki vientisos masės.

4. Į kiaušinių mišinį supilkite pusę karšto pieno.

5. Maišydami supilkite į puode likusį pieną.

6. Virkite ant silpnos ugnies apie 1 minutę, maišykite.

7. Nukelkite nuo viryklės ir maišykite dar minutę.

8. Įpilkite sviesto ir gerai išmaišykite.

9. Galiausiai įmaišykite vanilės ekstraktą arba vanilinį cukrų.

10. Uždenkite kremą maisto folija, leiskite jam visiškai atvėsti.

11. Atvėsusį kremą supilkite į konditerinį maišelį.

Paruoškite tešlą: į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir druską. Viską maišykite iki vientisos masės.

Įpilkite vanilės ekstrakto arba įberkite vanilinio cukraus, įpilkite grietinėlės ir saulėgrąžų aliejaus. Maišykite, kol gausite vienalytę masę.

Suberkite persijotus miltus, kepimo miltelius, sodą ir kakavą. Maišykite, kol neliks gumulėlių.

Į kepimo formą įtieskite kepimo popieriaus, patepkite aliejumi, ir supilkite gautą masę.

Konditeriniu maišeliu išspauskite paruoštą kremą kaip parodyta žemiau esančiame paveikslėlyje.

Kepkite pyragą apie 30-35 minutes iki 180 ° C įkaitintoje orkaitėje. Dantų krapštuku patikrinkite, ar pyragas iškepęs.

Išimkite pyragą iš orkaitės ir palikite atvėsti. Pabarstykite pyragą cukraus pudra, ir galite patiekti.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Mėnesio horoskopas (2025 spalio mėn.): Sužinokite, kuriems Zodiako ženklams atsivers paslėptos finansinės galimybės!

Pasiruošę suderinti savo mėnesį su kosmosu? Šio mėnesio horoskopas atskleidžia galingas įžvalgas, kurios gali viską pakeisti! 🌌 Panirkite į savo astrologinį vadovą žemiau. ♒...

Kaip išvalyti graikinius riešutus be brangių prietaisų

Daugelis žmonių renkasi nuluptus graikinius riešutus, nors tai galima padaryti ir namuose, ypač naudojant specialias priemones, skirtas riešutų branduolių išėmimui. Tačiau egzistuoja keli paprasti...

---