Šarlotė su slyvomis
Sudėtis:
Tamsios, sausos slyvos – 500 gr.
Kiaušiniai – 2 vnt.
Cukrus – 0,5 stiklinės.
Miltai – 0,5 stiklinės.
Kepimo milteliai – 0,5 arbatinio šaukštelio.
Natūralus jogurtas (grietinė) – 120 gramų.
Sviestas pyrago formai ištepti.
Konjakas arba romas – 1 valgomasis šaukštas.
Cukraus pudra iškepusio pyrago apibarstymui – neprivaloma.
Gaminimo eiga:
Slyvas supjaustykite puselėmis ar ketvirčiais, išimkite kauliukus ir apšlakstykite alkoholiu (romu ar konjaku).
Kiaušinius gerai išplakite mikseriu, palaipsniui supilkite cukrų. Suberkite persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, maišykite, kad neliktų gumuliukų.
Maišytuvu išplakite jogurtą ar grietinę ir atsargiai supilkite į tešlą. Kepimo indą patepkite sviestu, pabarstykite džiūvėsėliais ar miltais.
Dėkite slyvas ir ant viršaus supilkite tešlą. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių. Iškeptą pyragą Šarlotę atvėsinkite ir, jei norite, pabarstykite cukraus pudra.