Šeštadienis, 3 gegužės, 2025

Naujausi

Išbandykite šį obuolių pyrago receptą: rezultatas jūsų tikrai nenuvils!

Jums reikės:

3 stiklinių miltų

1 kg obuolių

Šiek tiek citrinos sulčių

2 kiaušinių

1 šaukštelio kepimo miltelių

1 šaukštelio cinamono

0,5 stiklinės cukraus

250 g margarino

1 pakelio vanilinio cukraus

1 valgomojo šaukšto krakmolo

Žiupsnelio druskos

2 šaukštų sviesto

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Kaip gaminti?

Miltus sumaišykite su druska, krakmolu ir kepimo milteliais.

Supjaustykite margariną ir dalimis suberkite į miltus, minkykite rankomis.

Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.

Į miltų masę supilkite plaktus kiaušinius, minkykite, kol gausite vienalytę konsistenciją.

Paruoštą tešlą padalinkite į dvi lygias dalis, suvyniokite į maistinę plėvelę, 2 valandas palaikykite šaldytuve.

Nulupkite ir sutarkuokite obuolius, apšlakstykite citrinos sultimis.

Vieną tešlos dalį dėkite į kepimo indą, padengtą kepimo popieriumi. Ant viršaus uždėkite obuolių masę ir sviesto gabalėlių, pabarstykite cukrumi ir cinamonu. Ant viršaus dėkite antrą tešlos dalį.

Kepkite 230 C temperatūroje, kol pyragas įgaus auksinį atspalvį. Mediniu dantų krapštuku patikrinkite, ar pyragas iškepęs.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---