Penktadienis, 2 gegužės, 2025

Naujausi

Sveikas užkandis iš žalių burokėlių ir morkų. Patiks ir jums!

Ingredientai:

  • burokėliai – 500 g,
  • morkos – 300 g,
  • svogūnai – 350 g,
  • sojų padažas – 4 šaukštai,
  • augalinis aliejus – 100 g,
  • actas 9 % – 2 šaukštai (arba obuolių sidras),
  • cukrus – 2 šaukštai,
  • prieskoniai, druska (pagal skonį).

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Gaminimo eiga:

Burokėlius ir morkas sutarkuokite vidutiniu smulkumu. Pabarstykite cukrumi ir palikite pastovėti, kol burokėliai išskirs sultis.

Apkepkite smulkiai supjaustytus svogūnus augaliniame aliejuje iki aukso rudumo spalvos ir nedelsdami (dar karštus) sudėkite į burokėlius su morkomis. Greitai sumaišykite.

Pagal skonį įpilkite sojų padažo, acto ir prieskonių, sumaišykite. Jei reikia, pasūdykite ir padėkite porai valandų į šaldytuvą.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Vis labiau populiarėja viena arbata tipas: kodėl niekam anksčiau nešovė į galvą užplikyti būtent šiuos lapus

Dauguma žino, kad alyvuogių aliejus naudingas sveikatai. Tačiau retas yra girdėjęs apie alyvuogių lapų teigiamą poveikį. Jie ypač naudingi, kai iš jų verdama arbata...

Žemė nebelips prie kastuvo: paprasti sprendimai, kad būtų lengviau dirbti sode

Daržininkystės sezonas įsibėgėja, o antrąją gegužės dekadą sinoptikai prognozuoja lietingus orus. Po lietaus žemė tampa sunki ir limpanti prie įrankių, ypač kastuvo, todėl net...
---