Ketvirtadienis, 2 spalio, 2025

Naujausi

Subtilus ir minkštas varškės pyragas su aguonomis: gražus ir skanus kepinys!

Nuostabus malonumas prie arbatos puodelio!

Ingredientai:

  • miltai – 220 gramų
  • sviestas – 100 gramų
  • cukrus – 60 gramų
  • kepimo milteliai – 1 arbatinis šaukštelis
  • kiaušinio trynys – 3 vnt.
  • vanduo (pienas) – 50 mililitrų
  • varškė – 500 gramų
  • grietinė – 200 gramų
  • cukrus – 160 gramų
  • kiaušinio baltymai – 3 vnt.
  • manų kruopos – 60 gramų
  • aguonos – 100 gramų
  • vanilinas.

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Paruošimas:
  1. Išsijotus miltus sumaišykite su kepimo milteliais, druska ir cukrumi.
  2. Tada įdėkite šalto, kubeliais pjaustyto sviesto ir sumaišykite rankomis iki trupinių.
  3. Tuomet sudėkite trynius ir suminkykite minkštą tešlą. Supilkite pieną ar vandenį, padarykite iš tešlos rutulį.
  4. Tešlą sudėkite į formą, padengtą kepimo popieriumi, suformuokite šonus.
  5. Formą su tešla padėkite į  šaldytuvą.
  6. Varškę, grietinę, cukrų, baltymus ir vaniliną išplakite maišytuvu iki vientisos masės.
  7. Į masę suberkite manų kruopas ir vėl gerai išmaišykite.
  8. Atskirkite 1/3 varškės mišinio, į likusią masę suberkite aguonas ir sumaišykite su maišytuvu.
  9. Gautas dvi mases sudėkite šaukštu pakaitomis ant pyrago pagrindo.
  10. Kepkite valandą laiko 170 laipsnių temperatūroje.

Gero apetito!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Kaip sutaupyti atliekant medicininius tyrimus?

Norint laiku diagnozuoti ligas ir pradėti gydymą, svarbi sveikatos priežiūros dalis yra medicininiai tyrimai. Bet kai kurie tyrimai gali rimtai ištuštinti kišenes, ypač tie,...

Kaip atkurti dirvą po bulvių: svarbiausi žingsniai ir rekomendacijos

Bulvės – tai vienas iš dažniausių ir mėgstamiausių augalų mūsų soduose, tačiau po jų derliaus surinkimo būtina pasirūpinti dirvos atnaujinimu. Bulvės intensyviai išnaudoja dirvožemio...

---