Naminiai ledai, kaip plombyras iš vaikystės!

Redaktorė Rasa
1 min. skaitymo

Neįmanoma atsivalgyti!

Ingredientai:

  • Cukrus – 2 puodeliai
  • Pienas -1 litras
  • Sviestas – 100 g
  • Krakmolas – 1 šaukštelis
  • Kiaušinių tryniai – 5 vnt.

Paruošimas:

  • Į pieną įdėkite sviesto ir viską užvirkite.
  • Atskirai sumaišykite cukrų, krakmolą ir trynius, viską sumaišykite ir suplakite iki vientisos masės. Tada į gautą masę įpilkite truputį pieno, galiausiai turi gautis skystos grietinės konsistencijos masė.
  • Palaipsniui, plona srovele ir nuolat maišydami, supilkite trynių masę į verdantį pieną. Užvirkite. Mišiniui užvirus, prikaistuvį nukelkite nuo ugnies ir nuolat maišant įdėkite į šaltą vandenį, laikykite, kol masė atvės.
  • Tada palikite masę, kol ji visiškai atšals, periodiškai ją pamaišydami. Supilkite į formas ir įdėkite į šaldymo kamerą sušalti.

Mėgaukitės!

TAGGED:
Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *