Ketvirtadienis, 2 spalio, 2025

Naujausi

Trapios tešlos pyragas su vaisiais ir kremu

Šis trapios tešlos pyragas su vaisiais ir kremu patiks visiems, kurie neabejingi desertams! Tereikia pamėginti jį išsikepti, o tai irgi nėra sudėtinga.

Sudėtis

  • 200 g sviesto arba margarino
  • 1 kiaušinis
  • 1,5 šaukštelis kepimo miltelių
  • 0,5 stiklinė cukraus
  • 2 stiklinės miltų

Įdarui

  • vaisiai (bet kokie)
  • arba varškė

Kremui

  • 500 g grietinės
  • 2 kiaušiniai
  • 3 šaukštai cukraus
  • 4 šaukštai miltų
  • vanilinis cukrus pagal skonį

Paruošimas

Margariną arba sviestą peiliu susmulkinkite į mažus gabalėlius. Sudėkite cukrų, kepimo miltelius, kiaušinį. Užmaišykite tešlą ir padėkite ją į šaldytuvą.

Įdarui supjaustykite vaisius mažais kubeliais. Pabarstykite šaukštu krakmolo. Kremui išplakite grietinę, cukrų, kiaušinius, miltus bei vanilinį cukrų.

Tešlą paskleiskite į formą, suformuokite šonus. Ant tešlos uždėkite vaisių ir užpilkite kremu.

Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių. Ant karšto pyrago kremas gali tyvuliuoti, tačiau atvėsęs jis sutirštės. Pyragą visiškai atvėsinkite.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Kaip sutaupyti atliekant medicininius tyrimus?

Norint laiku diagnozuoti ligas ir pradėti gydymą, svarbi sveikatos priežiūros dalis yra medicininiai tyrimai. Bet kai kurie tyrimai gali rimtai ištuštinti kišenes, ypač tie,...

Kaip atkurti dirvą po bulvių: svarbiausi žingsniai ir rekomendacijos

Bulvės – tai vienas iš dažniausių ir mėgstamiausių augalų mūsų soduose, tačiau po jų derliaus surinkimo būtina pasirūpinti dirvos atnaujinimu. Bulvės intensyviai išnaudoja dirvožemio...

---