Puikus pyragas su vištiena ir grybais: nedaug tešlos ir daug sultingo įdaro!

1 min. skaitymo

Sotus ir labai skanus!

Ingredientai:

Tešlai:

  • Miltai – 250 g
  • Grietinė – 150 g
  • Kiaušiniai – 1 vnt.
  • Druska – 0,5 šaukštelio

Įdarui:

  • Vištienos filė – 400 g
  • Pievagrybiai arba kreivabudės – 300 g
  • Augalinis aliejus – 2 šaukštai
  • Sviestas – 50 g
  • Kietasis sūris – 200 g
  • Druska – 1 šaukštelis

Užpilui:

  • Grietinė – 150 g
  • Kiaušinis – 1 vnt.
  • Druska – 0,5 šaukštelio
  • Paruošimas:
  1. Sumaišykite miltus, grietinę, kiaušinį ir druską. Išminkykite minkštą tešlą ir padėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.
  2. Vištieną, išvirtą pasūdytame vandenyje, supjaustykite nedideliais gabalėliais.
  3. Kepkite griežinėliais supjaustytus grybus aliejaus ir sviesto mišinyje, po to suberkite smulkiai supjaustytus svogūnus ir kepkite, kol suminkštės. Druską ir pipirus naudokite pagal skonį.
  4. Iškočiokite tešlą ir suberkite ją į sviestu išteptą formą, suformuokite aukštus šonus.
  5. Ant viršaus uždėkite grybus ir vištieną, užpilkite kiaušinių, grietinės ir druskos mišiniu.
  6. Kepkite 180°C temperatūroje 30 minučių. 5 minutes prieš baigiant kepimą, išimkite ir pabarstykite tarkuotu sūriu.

Skanaus!

Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *