Originaliai grikiais įdarytos paprikos su daržovių padažu

1 min. skaitymo

Taip skaniai jūs dar negaminote!

Ingredientai:

  • Saldžios paprikos – 4 vnt.
  • Grikiai – 1/2 puodelio
  • Adyghe sūris – 150 g
  • Morkos – 1 vnt.
  • Grietinė – 1/2 puodelio
  • Ghee sviestas – 3 šaukštai
  • Garstyčios – 1 valgomojo šaukšto
  • Druskos – 1 šaukštelis
  • Malti juodieji pipirai – 1/2 šaukštelio
  • Ciberžolės – 1/2 šaukštelio
  • Kuminas – 1/2 šaukštelio
  • Petražolės
  • Krapai

Paruošimas:

  1. Rupia tarka sutarkuokite morkas.
  2. Grikius nuplaukite, pirštais sutrinkite sūrį į trupinius.
  3. Kepkite kuminus augaliniame aliejuje, kol jie išbrinks.
  4. Tada įpilkite maltų juodųjų pipirų ir ciberžolės.
  5. Dar įdėkite tarkuotų morkų ir šiek tiek patroškinkite.
  6. Sudėkite sūrį, išmaišykite ir kepkite 5 minutes.
  7. Tada įdėkite grikių, įpilkite vandens santykiu 1:2, druskos pagal skonį, uždenkite dangčiu ir virkite ant silpnos ugnies.
  8. Išvalykite paprikas nuo šerdies ir sėklų, nukirpkite viršuje esančią uodegėlę.
  9. Užpilkite verdančiu vandeniu, kad paprikos taptų minkštesnės ir įdarykite jas grikiais, pagardintais ghee sviestu.
  10. Paprikas labai glaustai sudėkite ant kepimo skardos, pateptos augaliniu aliejumi.
  11. Troškinkite 180°C temperatūroje 10 minučių.
  12. Paruoškite padažą: maišytuvu sumaišykite grietinę, garstyčias ir smulkintus žalumynus.
  13. Padažą supilkite ant paprikų ir pašaukite į orkaitę dar 10 minučių.

Skanaus!

Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *