Šie pyragėliai yra labai aromatingi ir sultingi!
Ingredientai:
Tešlai:
- miltai – 120-150 gramų
 - kiaušinis – 1 vnt.
 - varškė 9% – 200 gramų
 - cukrus – 2 šaukštai
 - druska, soda – keli žiupsneliai.
 
Įdarui:
- obuoliai – 3-4 vnt.
 - cukrus pagal skonį.
 - sviestas – 20 gramų.
 - vanilinis cukrus – žiupsnelis.
 - augalinis aliejus (kepimui) – 150 gramų.
 
Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti
Paruošimas:- Į varškę suberkite cukrų, druską, sodą ir įmuškite kiaušinį. Maišykite, kad liktų kuo mažiau varškės grūdelių.
 - Palaipsniui suberkite persijotus miltus, maišykite. Užminkykite minkštą, šiek tiek lipnią tešlą.
 - Uždenkite tešlą maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 1 valandai.
 - Obuolių įdarui: nuplaukite obuolius, pašalinkite sėklas ir odeles, supjaustykite juos mažais kubeliais.
 - Keptuvėje ištirpinkite sviestą, įpilkite smulkintų obuolių, vanilinio cukraus, ir 2 valgomus šaukštus paprasto cukraus.
 - Uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite įdarą ant silpnos ugnies, kol vaisiai suminkštės, 3–5 minutes.
 - Nuimkite dangtį, atvėsinkite obuolius.
 - Išimkite tešlą iš šaldytuvo, minkykite ją ant miltais pabarstyto stalo, padalykite į 9–10 lygių dalių.
 - Kadangi tešla šiek tiek lips, įberkite šiek tiek miltų. Iš kiekvienos tešlos dalies iškočiokite blyną (ne per ploną, pyragėlio vidurys turi būti šiek tiek storesnis už kraštus).
 - Į pyragėlio centrą įberkite pusę arbatinio šaukštelio cukraus. Ant jo uždėkite obuolių įdaro (apie 2 arbatinius šaukštelius).
 - Pyragėlius su obuoliais formuokite įprastu būdu, sutvirtinant užlenkiama siūle.
 - Kepkite pyragėlius keptuvėje, įkaitintoje su augaliniu aliejumi, ant silpnos ugnies iš abiejų pusių, iki jie pasidarys auksinės spalvos.
 
Skanaus!
