Norite išsikepti naminės duonos, bet neturite mielių? Ne bėda! Greitai jos išsikepsite pagal šį receptą, o visus ingredientus jau ir taip rasite namuose.
Sudėtis
- 1 kg miltų
 - 200 ml kefyro ar jogurto
 - 500 ml mineralinio vandens
 - druska pagal skonį
 
Suberkite miltus į dubenį. Įjunkite orkaitę, kad įkaistų iki 250° C temperatūros. Į miltus pridėkite druską, supilkite kefyrą ar jogurtą. Į tą pačią stiklinę, kurioje buvo kefyras ar jogurtas, įpilkite mineralinio vandens ir supilkite į likusius ingredientus bei užminkykite tešlą.
Iškočiokite tešlą ant miltais pabarstytos lentos ir perpjaukite į dvi dalis. Suformuokite du storesnius blynus. Kiekvieną blyną subadykite šakute ir dėkite ant kepimo skardos. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 30 minučių.
Iškepusią duoną suvyniokite į medvilninį rankšluostį ir atvėsinkite.
