Ketvirtadienis, 1 gegužės, 2025

Naujausi

Pyragas su svogūnais ir kiaušiniais: tikra palaima pritingintiems gaminti!

Šis pyragas su svogūnais ir kiaušiniais bus tikras išsigelbėjimas, kai tingėsis ar nebus laiko gaminti. Užtruksite nedaug laiko ir nereikės įdėti daug pastangų. Kad būtų dar lengviau, naudokite daugiafunkcį puodą.

Pyragas yra minkštas, švelnus, o įdaras išlieka sultingas ir aromatingas. Įdarui galite rinktis ir špinatus, troškintus kopūstus, žuvies konservus, virtus ryžius, sūrį.

Sudėtis

  • 9 kiaušiniai
  • 1 šaukštelis sodos
  • žalieji svogūnai
  • druska pagal skonį
  • 1 šaukštas aliejaus
  • 10 šaukštų miltų
  • 230 ml kefyro
  • krapai
  • malti juodieji pipirai pagal skonį

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Paruošimas

Įdarui kietai išvirkite 6 kiaušinius, atvėsinkite, nulupkite, supjaustykite mažais kubeliais. Žalius svogūnus ir krapus nuplaukite, smulkiai supjaustykite, sudėkite į dubenį prie kiaušinių, išmaišykite. Pagal skonį pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais, dar kartą išmaišykite.

Likusius kiaušinius (žalius) išplakite su žiupsneliu druskos. Supilkite kefyrą, pridėkite sodos, išmaišykite iki vientisos masės.

Daugiafunkcio puodo dubenėlio dugną patepkite aliejumi. Ten supilkite pusę tešlos, ant viršaus paskleiskite įdarą. Supilkite likusią tešlos pusę. Kepkite 40 minučių. Tada apverskite pyragą. Kepkite dar 15 minučių.

Jei neturite daugiafunkcio puodo, tinka ir orkaitė. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 35–45 minutes, kol paruduos. Apversti nereikia.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Produktai padidina pastojimo tikimybę: ką valgyti, kad pastotumėte natūraliai

Ką valgyti, norint padidinti pastojimo tikimybę, yra vienas aktyviausių klausimų forumuose ir porų, svajojančių apie vaiką, pokalbiuose. Pasirodo, mityba turi didelę reikšmę. Nepakeičiamas elementas sveikam...

Aštraus maisto nauda ir žala? Kas iš tikrųjų vyksta su organizmu

Aitriai padažai ir aitriosios paprikos jau seniai tapo neatsiejama daugelio kulinarinių receptų dalimi. Vieni neįsivaizduoja gyvenimo be pikantiško skonio, kiti – vengia aštraus maisto....
---