Pirmadienis, 16 birželio, 2025

Naujausi

Kokios salotos geriausiai tinka pavasario metu? Keletas receptų

Paprastos, tačiau labai skanios ir pavasariškos salotos, kurios tikrai labai tiks tiek paprastai dienai, tiek šventei. Geriausia tai, kad tokių salotų neatsisako net vaikai!

1 salotos

Ingredientai:

  • bulvės – 500 g
  • kopūstai – 350 g
  • svogūnas – 1 vnt.
  • žolelės – pagal skonį
  • ridikėliai – 250 g
  • kefyras – 150 g
  • majonezas – 2 valgomieji šaukštai
  • česnakas – 2 skiltelės
  • garstyčios – 1 arbatinis šaukštelis
  • druskos ir pipirų – pagal skonį.

Gaminimas:

  1. Išvirkite bulves, atvėsinkite ir supjaustykite gabalėliais
  2. Susmulkinkite kopūstus, ridikėlius ir žalumynus, smulkiai supjaustykite svogūną.
  3. Susmulkinkite česnaką ir sumaišykite su kefyru, majonezu ir garstyčiomis. Užpilkite salotas šiuo padažu ir patiekite.

2 salotos

salotos

Ingredientai:

  • kiaušiniai – 5 vnt.
  • česnako laiškai
  • svogūnas – 1 vnt.
  • žalumynai – pagal skonį
  • grietinė ir majonezas  – po lygiai
  • druskos ir pipirų – pagal skonį.

Gaminimas:

  1. Česnako laiškus nuplaukite ir nusausinkite, supjaustykite kartu su svogūnu ir žolelėmis.
  2. Išvirkite kiaušinius, atvėsinkite ir supjaustykite kubeliais.
  3. Pagal skonį sumaišykite grietinę ir majonezą, druską ir pipirus.
  4. Sumaišykite kiaušinius su visais ingredientais, pagardinkite padažu ir patiekite.

3 salotos

Ingredientai:

  • agurkai – 4 vnt
  • alyvuogės – 100 g
  • svogūnas – 1 vnt.
  • žolelės – pagal skonį
  • garstyčių – 1 arbatinis šaukštelis
  • druskos ir pipirų – pagal skonį
  • aliejus.

Gaminimas:

Agurkus supjaustykite kubeliais, alyvuoges – gabaliukais, susmulkinkite svogūną ir žoleles. Sumaišykite šiuos produktus, pagardinkite druska, pipirais ir augaliniu aliejumi, garstyčiomis.

4 salotos

salotos

Ingredientai:

  • kopūstai – 600 g
  • agurkai – 3 vnt.
  • fetos sūris – 150 g
  • svogūnas – 1 vnt.
  • žalumynai – pagal skonį
  • grietinė – 6 valgomieji šaukštai
  • garstyčios – 1 arbatinis šaukštelis
  • druska, pipirai ir prieskoniai – pagal skonį.

Gaminimas:

Supjaustykite kopūstus, sūrį ir agurkus į gabalėlius, smulkiai supjaustykite svogūną ir žalumynus, viską sumaišykite.

Grietinę sumaišykite su garstyčiomis ir prieskoniais. Pagardinkite salotas padažu ir patiekite.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Šiuolaikinės statybos tendencijos: stiklas, metalas ir erdvės pojūtis

Modernūs namai – tai ne tik sienos ir stogas, o erdvė, kurioje dera funkcionalumas, estetika ir gyvenimo kokybė. Šiandieninėje statyboje vis dažniau atsisakoma sunkių...

Kaip užtikrinamas tikslumas verčiant konfidencialius dokumentus?

Konfidencialių dokumentų vertimas – tai ne tik kalbos mokėjimas. Tai atsakomybė, kuriai reikalingos specialios žinios, procesai ir pasitikėjimas. Nuo gynybos pramonės iki nacionalinio saugumo...
---