Ketvirtadienis, 1 gegužės, 2025

Naujausi

Kokios salotos geriausiai tinka pavasario metu? Keletas receptų

Paprastos, tačiau labai skanios ir pavasariškos salotos, kurios tikrai labai tiks tiek paprastai dienai, tiek šventei. Geriausia tai, kad tokių salotų neatsisako net vaikai!

1 salotos

Ingredientai:

  • bulvės – 500 g
  • kopūstai – 350 g
  • svogūnas – 1 vnt.
  • žolelės – pagal skonį
  • ridikėliai – 250 g
  • kefyras – 150 g
  • majonezas – 2 valgomieji šaukštai
  • česnakas – 2 skiltelės
  • garstyčios – 1 arbatinis šaukštelis
  • druskos ir pipirų – pagal skonį.

Gaminimas:

  1. Išvirkite bulves, atvėsinkite ir supjaustykite gabalėliais
  2. Susmulkinkite kopūstus, ridikėlius ir žalumynus, smulkiai supjaustykite svogūną.
  3. Susmulkinkite česnaką ir sumaišykite su kefyru, majonezu ir garstyčiomis. Užpilkite salotas šiuo padažu ir patiekite.

2 salotos

salotos

Ingredientai:

  • kiaušiniai – 5 vnt.
  • česnako laiškai
  • svogūnas – 1 vnt.
  • žalumynai – pagal skonį
  • grietinė ir majonezas  – po lygiai
  • druskos ir pipirų – pagal skonį.

Gaminimas:

  1. Česnako laiškus nuplaukite ir nusausinkite, supjaustykite kartu su svogūnu ir žolelėmis.
  2. Išvirkite kiaušinius, atvėsinkite ir supjaustykite kubeliais.
  3. Pagal skonį sumaišykite grietinę ir majonezą, druską ir pipirus.
  4. Sumaišykite kiaušinius su visais ingredientais, pagardinkite padažu ir patiekite.

3 salotos

Ingredientai:

  • agurkai – 4 vnt
  • alyvuogės – 100 g
  • svogūnas – 1 vnt.
  • žolelės – pagal skonį
  • garstyčių – 1 arbatinis šaukštelis
  • druskos ir pipirų – pagal skonį
  • aliejus.

Gaminimas:

Agurkus supjaustykite kubeliais, alyvuoges – gabaliukais, susmulkinkite svogūną ir žoleles. Sumaišykite šiuos produktus, pagardinkite druska, pipirais ir augaliniu aliejumi, garstyčiomis.

4 salotos

salotos

Ingredientai:

  • kopūstai – 600 g
  • agurkai – 3 vnt.
  • fetos sūris – 150 g
  • svogūnas – 1 vnt.
  • žalumynai – pagal skonį
  • grietinė – 6 valgomieji šaukštai
  • garstyčios – 1 arbatinis šaukštelis
  • druska, pipirai ir prieskoniai – pagal skonį.

Gaminimas:

Supjaustykite kopūstus, sūrį ir agurkus į gabalėlius, smulkiai supjaustykite svogūną ir žalumynus, viską sumaišykite.

Grietinę sumaišykite su garstyčiomis ir prieskoniais. Pagardinkite salotas padažu ir patiekite.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Produktai padidina pastojimo tikimybę: ką valgyti, kad pastotumėte natūraliai

Ką valgyti, norint padidinti pastojimo tikimybę, yra vienas aktyviausių klausimų forumuose ir porų, svajojančių apie vaiką, pokalbiuose. Pasirodo, mityba turi didelę reikšmę. Nepakeičiamas elementas sveikam...

Aštraus maisto nauda ir žala? Kas iš tikrųjų vyksta su organizmu

Aitriai padažai ir aitriosios paprikos jau seniai tapo neatsiejama daugelio kulinarinių receptų dalimi. Vieni neįsivaizduoja gyvenimo be pikantiško skonio, kiti – vengia aštraus maisto....
---