Stiklinė maltos mėsos ir stiklinė varškės yra viskas, ko reikia skaniems pietums!

Redaktore E.
1 min. skaitymo

Jei turite maltos mėsos, išbandykite šiuos kotletus su varške. Jie puikiai tinka pietums ar vakarienei, yra labai skanūs ir sultingi. Paragaukite!

Sudėtis

  • 500 g maltos mėsos
  • 2 kiaušiniai
  • 200 g varškės
  • 50 g džiūvėsėlių
  • 50 ml vandens
  • 2 svogūnai
  • 2 skiltelės česnako
  • druska pagal skonį
  • malti juodieji pipirai pagal skonį

Padažui

  • 150 g grietinėlės
  • 250 ml karšto vandens
  • 30 g miltų
  • 30 g sviesto
  • druska, malti juodieji pipirai pagal skonį

Paruošimas

Varškę sudėkite į dubenį ir išmaišykite maišytuvu. Pridėkite maltą mėsą, įmuškite kiaušinius, pagardinkite druska bei juodaisiais pipirais ir gerai išmaišykite.

Maišytuve susmulkinkite svogūną su česnaku ir sudėkite į mėsą. Džiūvėsėlius suberkite į atskirą dubenį ir sumaišykite su vandeniu. Kepimo skardą patepkite aliejumi, šaukštu suformuokite kotletus iš paruoštos masės ir dėkite ant skardos. Kepkite iki 180° C įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 minutes.

Kol kotletai kepa, pasiruoškite padažą. Puode ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su miltais. Apie 2 minutes pavirkite ant silpnos ugnies, užpilkite karštu vandeniu. Pridėkite grietinėlės, druskos, pipirų, išmaišykite šluotele ir virkite 4 minutes.

Kotletus patiekite su mėgstamu garnyru ir aplietus padažu.

Skanaus!

Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *