Penktadienis, 7 lapkričio, 2025

Naujausi

Labai skanūs trapios tešlos sausainiai su uogiene. Pasidarykite!

Prie arbatos ar kavos visuomet norisi kokio nors deserto. Šie trapios tešlos sausainiai su uogiene tikrai patiks kiekvienam!

Ingredientai:

  • Miltai – 400–450 g
  • Kiaušiniai – 2 vnt.
  • Sviestas – 120 g
  • Cukrus – 150 g
  • Vanilinis cukrus – 5 g
  • Kepimo milteliai – 5 g
  • Uogienė įdarui (rinkitės kokią norite).

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Gaminimas:
  1. Išplakite kiaušinius, tada suberkite cukrų, vanilinį cukrų ir vėl viską išplakite. Tuomet suberkite kepimo miltelius ir išmaišykite. Kambario temperatūros sviestą įmaišykite šluotele ir maišykite tešlą iki vientisos masės.
  2. Dalimis suberkite miltus ir minkykite minkštą tešlą, kuri neliptų prie rankų. Įdėkite tešlą į maišelį ir padėkite į šaldytuvą 20 minučių. Iškočiokite tešlą į ploną, maždaug 0,5 cm storio sluoksnį.
  3. Tuomet išpjaukite 6 cm skersmens apskritimus. Uogienę šaukšteliu paskleiskite ant sausainių ruošinių ir tada sulenkite sausainių kraštus iš abiejų pusių į centrą, šiek tiek paspauskite juos viršuje.
  4. Sudėkite sausainius ant kepimo popieriumi padengtos skardos. Kepkite sausainius iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių. Iškepusius sausainius atvėsinkite ir apibarstykite cukraus pudra.

sausainiai

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

7 rudens daržovės ir vaisiai, naudingi širdžiai

Ruduo – puikus metas mėgautis ne tik skaniu maistu, bet ir rūpintis savo sveikata. Sezoniniai vaisiai ir daržovės ne tik suteikia organizmui vertingų maistinių...

Alkoholis ir insultas: kaip alkoholio vartojimas veikia smegenis?

Naujas mokslinis tyrimas atskleidė, kad didelis alkoholio vartojimas susijęs su ankstesniais ir sunkesniais insultais. Tyrimas, paskelbtas neurologijos žurnale Neurology, rodo, kad žmonės, kurie vartoja...
---