Penktadienis, 2 gegužės, 2025

Naujausi

Minkšti ir aromatingi varškės sausainiai su obuoliais: tai receptas, kurį sužinojau iš mamos

Noriu pasidalinti patikrintu receptu!

Ingredientai:

  • varškė – 200 g
  • miltai – 200 g
  • kiaušinis – 1 vnt.
  • cukrus – 70 g
  • augalinis aliejus – 7 šaukštai
  • kepimo milteliai – 10 g
  • vanilino pagal skonį
  • obuoliai – 4 vnt.
  • citrinos sultys
  • cukrus – 2 šaukštai
  • sviestas – 30 g

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Paruošimas:
  1. Sutrinkite varškę su cukrumi, kiaušiniu, druska ir vanile, įpilkite augalinio aliejaus ir sumaišykite iki vientisos masės.
  2. Palaipsniui įberkite persijotus miltus su kepimo milteliais, išminkykite minkštą ir nelimpančią tešlą.
  3. Įdėkite tešlą į maišelį ir kol ruošite įdarą, visą tą laiką tešlą laikykite šaldytuve.
  4. Nuluptus obuolius sutarkuokite stambia tarka, apšlakstykite citrinos sultimis ir sumaišykite su cukrumi. Troškinkite keptuvėje, kol suminkštės.
  5. Padalinkite tešlą į 4 dalis ir kiekvieną iš jų iškočiokite.
  6. Kiekvieną gautą paplotėlį supjaustykite į keturias dalis ir išdėliokite gautą įdarą, užspauskite kraštus taip, kad gautumėte ritinėlius.
  7. Sausainius išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.

Kepkite 180 C temperatūroje 20 – 25 minutes.

Paruoštus sausainius apibarstykite cukraus pudra ir cinamonu. Mėgaukitės kartu su arbata!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---