Jei mėgstate picą, taip pat pamėgsite ir šį skanų įdarytą patiekalą pagal „Facebook“ tinklo receptą.
Sodrus sūrio skonis jus sužavės!
Jums reikės:
- 1 puodelio kefyro
 - 1/2 arbatinio šaukštelio sodos (užgesintos actu)
 - 1/2 arbatinio šaukštelio druskos
 - 1/2 arbatinio šaukštelio cukraus
 - 3 puodelių miltų (2,5 puodelių tešlai + 0,5 puodelio minkant tešlą)
 - 200 g varškės
 - 120 – 150 g kietojo sūrio
 - 2 skiltelių česnako
 - Aliejaus kepimui
 
Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti
Gaminimo eiga:- Pirmiausia paruoškite tešlą. Į dubenį su kefyru supilkite druską, cukrų ir sodą (nugesintą su actu) ir sumaišykite šluotele.
 - Įberkite persijotus miltus dalimis ir maišykite, kol tešla taps vientisa.
 - Tešlą padėkite ant miltais pabarstyto stalviršio ir minkykite, kol tešla bus tinkamos konsistencijos.
 
Įdėkite ją į maišelį ir leiskite 15-20 minučių pabūti.
- Įdarui galite naudoti bet kokį kietą sūrį, kurį sutarkuokite su smulkia trintuve.
 
                
Suberkite varškę, žiupsnelį druskos, išspauskite dvi česnako skilteles ir gerai išmaišykite įdarą.
Padalinkite įdarą į 4 dalis.
- Padalinkite tešlą į 4 dalis ir iš kiekvienos dalies suformuokite 5 mm storio blynus.
 
Į vidurį įdėkite įdaro, sulenkite blyną. Galite lengvai pakočioti su kočėlu, kad blynas būtų plonesnis.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite iš abiejų pusių, kol pagels.
 - Iškepę padėkite ant popierinių rankšluosčių, kad atsikratytumėte riebalų pertekliaus.
 - Atlikta.
 
Gero apetito!
