Žalius svogūnų laiškus ir faršą užpilkite tešla ir pagaminsite greitą pyragą be vargo ir be kalno nešvarių indų

Redaktorė Rasa
1 min. skaitymo

Mano mėgstamiausias receptas!

Ingredientai:

  • malta mėsa – 500-550 g
  • kiaušiniai – 3 vnt.
  • žali svogūnų laiškai – 5 dideli laiškai (maždaug 50 gramų)
  • svogūnų galvos – 2vnt.
  • sūris – 150 g
  • sausi žalumynai – 1 šaukštelis
  • sausas česnakas – 1 šaukštelis
  • grietinė – 200 g
  • miltai – 100 g
  • druska – 0,5 šaukštelio
  • kepimo milteliai – 0,5 šaukštelio
  • druska, pipirai – pagal skonį.

Paruošimo būdas:

  • Supjaustykite svogūnų galvas kubeliais ir pakepinkite augaliniame aliejuje.
  • Į faršą suberkite sausas žoleles, prieskonius ir česnaką, išmaišykite ir suberkite į keptuvę su svogūnais, kepkite kartu dar porą minučių.
  • Išplakite kiaušinius elektriniu plakikliu, įberkite druskos, kepimo miltelių, grietinės ir pačioje pabaigoje suberkite miltus.
  • Išmaišykite tešlą iki vientisos masės.
  • Susmulkinkite svogūnų laiškus, sutarkuokite sūrį su stambia tarka.
  • Pusę tešlos supilkite į formą, paskleiskite ant viršaus įdarą, pabarstykite tarkuotu sūriu ir svogūnų laiškais.
  • Užpildykite likusia tešla, ant viršaus pabarstykite sezamo sėklų ir kepkite 180°C temperatūroje 40 minučių.
  • Gero apetito!
Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *