6 natūralūs purškalai pomidorams: jokios chemijos, ir jūsų augalai bus apsaugoti nuo kenkėjų

Redaktorė Rasa
2 min. skaitymo

Be jokių chemikalų apsaugokite savo derlių! Norime su jumis pasidalinti efektyviausiais natūraliais purškalais, kurie jums labiausiai padės kovojant su pavojingu pelėsiu.

Purškalas Nr. 1

Svainis patarė man naudoti šį purškalą ir aš jį išbandžiau. Šis purškalas pašalina pelėsį ir apsaugo pomidorus.

Jums reikės:

  • 5 litrų vandens
  • 1 valgomo šaukšto sodos
  • 3 valgomų šaukštų aliejaus
  • 1 arbatinio šaukštelio skysto muilo

Metodas:

  1. Suberkite visus reikalingus ingredientus ir gerai išmaišykite.
  2. Gerai suplakite tirpalą ir nedelsdami purkškite ant pomidorų lapų su purkštuvu.

Purškalas Nr. 2

Jums reikės:

  • 1 puodelio pušies arba eglės spyglių
  • 500 ml vandens
  • 30 g skalbimo muilo

Metodas:

Įdėkite spyglius į vandenį, leiskite jiems užvirti ir virkite dar 5 minutes. Po to tirpalą nukoškite ir atskieskite santykiu 1:5.

Galiausiai įpilkite muilo, sumaišykite ir nedelsdami naudokite purkšdami su purškiamu buteliuku.

Purškalas Nr. 3

Jums reikės:

  • 1 l šviežio karvės mėšlo
  • 10 l vandens

Metodas:

Sumaišykite mėšlą su vandeniu ir nedelsdami palaistykite augalų šaknis.

Purškalas Nr. 4

Jums reikės:

  • 1 kg dilgėlių
  • 3 l vandens
  • 30 g skalbimo muilo

Metodas:

Dilgėles supjaustykite smulkesniais gabalėliais, užpilkite vandeniu ir leiskite 24 valandas fermentuotis.

Tada nukoškite, į tirpalą įpilkite skalbimui skirto muilo ir nedelsdami naudokite šį purškalą.

Purškalas Nr. 5

Jums reikės:

  • 200 g česnako
  • 200 ml vandens
  • 20 g jodo
  • 30 g skalbimo muilo

Metodas:

Česnaką sumalkite mėsmale ir 2-3 dienas rauginkite vandenyje. Antpilą perkoškite ir atskieskite 10 l vandens.

Įpilkite jodo ir muilo, tada sumaišykite ir purkškite pomidorus.

Purškalas Nr. 6

Jums reikės:

  • 2 l pieno ar išrūgų
  • 200 g cukraus
  • 10 l vandens

Metodas:

Sumaišykite visus ingredientus ir purkškite augalus šiuo tirpalu.

Linkime gausaus ir sveiko derliaus!

Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *