Antradienis, 17 birželio, 2025

Naujausi

Tobulas marinatas agurkams, jei norite jų traškių!

Receptas labai paprastas, agurkai labai skanūs, vidutiniškai aštrūs, beveik nesūrūs (tai visas šio recepto malonumas). O svarbiausia – labai traškūs!

Marinatas 2 litrams vandens

  • 130 g cukraus
  • 1,5 šaukšto druskos
  • 150 ml acto

Į stiklainį pridėti

  • 2 šakelės krapų
  • 2 vyšnių lapai
  • 2 serbentų lapai
  • 3-4 skiltelės česnako
  • 3-4 juodųjų pipirų žirneliai

Keturiems 1 litro stiklainiams reikia apie 3-3,5 kg agurkų ir maždaug 2 litrų marinato, viskas priklauso nuo to, kaip stipriai sugrūsite agurkus į stiklainius.

Agurkus nuplaukite, 3 valandas pamirkykite šaltame vandenyje.

Stiklainius gerai išplaukite soda ir sterilizuokite orkaitėje. Esant 110 laipsnių temperatūrai, 1 litro stiklainius 15 minučių. Kiekvieno stiklainio dugne pridėkite žolelių, česnako, pipirų grūdelių.

Stiklainius sandariai pripildykite agurkais (kiek įmanoma). Užpilkite verdančiu vandeniu, uždenkite dangtelius ir palikite 15 minučių. Vandenį nupilkite. Du kartus taip nupilkite vandenį, o trečią kartą užpilkite marinatu.

Marinatui užvirkite 2 litrus vandens, pridėkite druskos, cukraus ir acto.

Užsukite stiklainius, apverskite ir palikite, kol visiškai atvės.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Šiuolaikinės statybos tendencijos: stiklas, metalas ir erdvės pojūtis

Modernūs namai – tai ne tik sienos ir stogas, o erdvė, kurioje dera funkcionalumas, estetika ir gyvenimo kokybė. Šiandieninėje statyboje vis dažniau atsisakoma sunkių...

Kaip užtikrinamas tikslumas verčiant konfidencialius dokumentus?

Konfidencialių dokumentų vertimas – tai ne tik kalbos mokėjimas. Tai atsakomybė, kuriai reikalingos specialios žinios, procesai ir pasitikėjimas. Nuo gynybos pramonės iki nacionalinio saugumo...
---