Šis paštetas pralenks visus pirktus iš parduotuvės! O pagaminti jį sugebėtų net ir vaikas!

1 min. skaitymo

Subtilus ir toks malonus skonis!

Ingredientai:

  • vištienos kepenėlės – 600 g;
  • svogūnai – 100 g;
  • morkos – 100 g;
  • sviestas – 80 g;
  • grietinėlė – 200 ml;
  • druska, pipirai, žolelės, prieskoniai – pagal skonį

Paruošimas:

  1. Kepenėles perplaukite vandeniu ir supjaustykite gabalėliais.
  2. Smulkiai supjaustykite svogūną, sutarkuokite morkas.
  3. Kepkite svogūną augaliniame aliejuje, kol truputį pageltonuos, tada įberkite morkas ir troškinkite, kol suminkštės.
  4. Užpilkite truputį vandens ir troškinkite 5 – 10 minučių, kol vanduo išgaruos.
  5. Kepkite kepenėles augaliniame aliejuje, kol įgaus rudai auksinę spalvą.
  6. Įdėkite gabalėlį sviesto ir sumažinkite ugnį. Troškinkite kepenėles toliau.
  7. Supilkite grietinėlę ir troškinkite dar 3 – 4 minutes.
  8. Sutrinkite viską elektriniame maišytuve iki vientisos masės. Druskos ir pipirų įberkite pagal skonį.
  9. Atvėsinkite ir padėkite į šaldytuvą.
  10. Jei norite, įdėkite lydyto sviesto ir laikykite šaldytuve.

Gero apetito!

Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *