Ketvirtadienis, 1 gegužės, 2025

Naujausi

„Mojito“ pyragas – prašmatnus, gaivus desertas, kurio nereikia kepti

Subtilus, šiek tiek neįprastas ir gaivus „Mojito“ pyragas pritrauks kiekvieno dėmesį. Jį gali pagaminti visi, o geriausia tai, kad jo nereikia kepti orkaitėje. Ypatingai toks desertas bus vertinamas vasarą, jis labai atgaivins.

Ingredientai:

  • trapūs sausainiai – 100 g;
  • sviestas – 50 g;
  • maskarponė – 350 g;
  • sutirštintas pienas – 150 g;
  • grietinėlė (bent 30% riebumo) – 200 g;
  • 1 žalioji citrina (sulčių – 25 g, žievelės – 1 arbatinis šaukštelis);
  • mėtų lapai – 5-10 g;
  • želatina – 10 g.

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Gaminimas:

Sutrinkite sausainius iki trupinių būsenos, supilkite ištirpintą sviestą ir maišykite iki vientisos masės. Paruoškite formą, kurios apytikslis skersmuo 19 cm. Formos dugną padenkite kepimo popieriumi. Supilkite į indą gautą masę ir tolygiai paskirstykite.

„Mojito“ pyragas

Sumaišykite maskarponę su kondensuotu pienu ir plakite iki vientisos masės, palaipsniui į gautą mišinį pilkite grietinėlę. Maišytuve sumaišykite mėtas ir žaliųjų citrinų sultis. Viską, kartu su citrinos žievele, sudėkite į kremą ir plakite iki vientisos masės.

Galiausiai supilkite atvėsintą želatiną ir vėl viską gerai išmaišykite.

„Mojito“ pyragas

Gautą masę perkelkite į indą su sausainių pagrindu, gerai išlyginkite ir padėkite sustingti į šaldytuvą mažiausiai 3 valandoms.

Tada tik lieka pyragą išimti iš indo. Prieš patiekdami, papuoškite mėtų lapeliais. Skanaus!

„Mojito“ pyragas

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Produktai padidina pastojimo tikimybę: ką valgyti, kad pastotumėte natūraliai

Ką valgyti, norint padidinti pastojimo tikimybę, yra vienas aktyviausių klausimų forumuose ir porų, svajojančių apie vaiką, pokalbiuose. Pasirodo, mityba turi didelę reikšmę. Nepakeičiamas elementas sveikam...

Aštraus maisto nauda ir žala? Kas iš tikrųjų vyksta su organizmu

Aitriai padažai ir aitriosios paprikos jau seniai tapo neatsiejama daugelio kulinarinių receptų dalimi. Vieni neįsivaizduoja gyvenimo be pikantiško skonio, kiti – vengia aštraus maisto....
---