Skaniausia bulvių užkepėlė – pigus, greitas ir nepaprastai skanus maistas visai šeimai!

Bulvių užkepėlė – skanus, pigus ir paprastas receptas visai šeimai

Puikus receptas iš bulvių, kur tikrai nepasigesite mėsos. Tai skanus, pigus ir greitai paruošiamas patiekalas. Bulvių užkepėlė yra soti, tačiau gana lengva. Tai puikus pasirinkimas subalansuotai vakarienei.

Jums reikės:

  • Bulvių 400 g
  • Grybų 200 g
  • Kiaušinių 5 vnt.
  • Svogūno 1 vnt.
  • Pieno 50 ml
  • Sūrio 100 g
  • Česnakų 2-3 skiltelių
  • Druskos
  • Augalinio aliejaus

Gaminimo eiga:

Bulves supjaustykite gabalėliais.
Supjaustykite ir svogūną.
Smulkiai supjaustykite grybus.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite bulves.
Suberkite svogūną ir grybus. Viską apkepkite kartu.
Paragaukite, suberkite išspaustą česnaką.
Dubenyje kiaušinius sumaišykite su pienu – gerai išmaišykite.
Bulvių, svogūnų ir grybų masę sudėkite į kepimo indą

bulvių užkepėlė

Supilkite kiaušinių mišinį ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių.
Išimkite iš orkaitės, pabarstykite sūriu ir pašaukite vėl į orkaitę, kurioje kepkite tol, kol sūris gražiai ištirps.

bulvių užkepėlė

Papildoma naudinga informacija:

  • Sūrio variantai:
    Jei norite, kad patiekalas turėtų šiek tiek ryškesnį skonį, vietoj paprasto fermentinio sūrio galite naudoti mocarelą, čederį ar net ožkos sūrį. Priklausomai nuo pasirinkto sūrio, patiekalas įgaus vis kitokį skonį.

  • Sveikesnė alternatyva:
    Jei norite sumažinti kalorijų, vietoj įprasto pieno naudokite liesą ar augalinį pieną (pvz., migdolų ar avižų). Taip pat galite bulves apdoroti be aliejaus, naudodami nelipnią keptuvę arba kepdami orkaitėje.

  • Pagardai:
    Dėl papildomo skonio galite į masę įmaišyti šiek tiek mėgstamų prieskonių: maltų juodųjų pipirų, rūkytos paprikos ar Provanso žolelių. Tai suteiks patiekalui ypatingą aromatą. Papuošti galima šviežiomis petražolėmis ar laiškiniais česnakais.

  • Patiekimo idėja:
    Šis patiekalas puikiai tinka kartu su gaiviomis salotomis – pavyzdžiui, paprastomis pomidorų ir agurkų salotomis su alyvuogių aliejumi ir citrinos sulčių padažu. Tai subalansuos sotų patiekalą ir suteiks lengvo gaivumo.

Šaltinis plnyhrniec.dobrenoviny.sk

Dalintis šiuo straipsniu
Esu Jovita, viena iš Hitas.lt straipsnių autorių. Jau nuo mažens mėgstu gaminti ir džiaugiuosi, kad mama leido eksperimentuoti virtuvėje. Mėgstamiausi patiekalai, be abejonės, desertai. Taip pat mėgstu "suktis" namuose, tad skaitytojams stengiuosi pateikti ne tik įdomių receptų, bet ir naudingų patarimų namų ruošoje.
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *