Penktadienis, 1 rugpjūčio, 2025

Naujausi

Lengviausias labai purių ir traškių spurgų receptas

Tokios traškios išorėje ir minkštos viduje – tiesiog neįtikėtinai skanu! Šis lengvas spurgų receptas yra toks elementarus, kad net tam, kuris niekada anksčiau negamino spurgų, pavyks iš pirmo karto.

Sudėtis

  • 1 kiaušinis
  • 1 šaukštelis sausų mielių
  • 1/4 šaukštelio sodos
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • 1/4 šaukštelio kepimo miltelių
  • 200 ml šilto vandens
  • 300 g miltų
  • žalieji svogūnai pagal skonį
  • aliejus kepimui

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Gaminimas

Įmuškite kiaušinį, sudėkite mieles, sodą, druską, kepimo miltelius ir išmaišykite. Supilkite vandenį ir suberkite miltus. Šaukštu užmaišykite tešlą. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite valandai, kad tešla padvigubėtų.

Į tešlą pridėkite susmulkintų žaliųjų svogūnų, išmaišykite šaukštu.

Padėklą ir rankas sutepkite aliejumi. Po truputį imkite tešlą, formuokite spurgas.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Spurgas pamirkykite aliejuje ir dėkite kepti.

Kepkite iš abiejų pusių.

Iškeptas padėkite ant servetėlių ar popierinių rankšluosčių, kad sugertų aliejaus perteklių. Spurgos paruoštos.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Zodiako ženklų suderinamumas: su kuo verta kurti ilgalaikius santykius?

Astrologija gali būti ne tik pramoga, bet ir naudingas įrankis geriau suprasti save bei kitus. Viena iš populiariausių astrologinių temų – zodiako ženklų suderinamumas,...

Kaip išeiti iš vidinio sąstingio: 8 veiksmingi būdai susigrąžinti gyvenimo džiaugsmą

Jaučiatės tarsi įstrigę – lyg gyvenimas nesugriuvo, bet ir nedžiugina? Tai gali būti vidinio sąstingio būsena. Ji dažnai apibūdinama kaip „pilkas laikotarpis“, kai viskas...

---