Jogurtinis pyragas – neįtikėtinai purus ir skanus!

Redaktore E.
1 min. skaitymo

Subtilus ir purus jogurtinis pyragas žavi savo paruošimo paprastumu ir neįtikėtinai švelniu skoniu. Pagamintas iš paprastų ir prieinamų ingredientų, be miltų ar želatinos! Cukrų galima pakeisti saldikliu.

Sudėtis

  • 4 kiaušiniai
  • 1,5 puodelio jogurto (350 g)
  • 3 šaukštai cukraus
  • 3 šaukštai krakmolo
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • cukraus pudra

Kambario temperatūros kiaušinius atskirkite į baltymus ir trynius. Į trynius įberkite cukraus, išmaišykite plaktuvu, kol kristalai ištirps ir tryniai pabaltės. Tada pridėkite kepimo miltelių ir krakmolo, vėl išmaišykite. Supilkite visą jogurtą, viską gerai išmaišykite. Tešla beveik baigta.

Plakite baltymus iki putų 15 minučių.

Baltymus perkelkite į trynių masę ir švelniai įmaišykite, kad neprarastumėte sodrios tekstūros.

Kepimo indą išklokite kepimo popieriumi. Supilkite tešlą, pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 170 laipsnių, ir kepkite 30-40 minučių.

Išimkite iškepusį pyragą, atsargiai nuimkite popierių.

Pabarstykite cukraus pudra, supjaustykite gabalėliais ir patiekite prie arbatos.

Skanaus!

Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *