Ketvirtadienis, 2 spalio, 2025

Naujausi

Jogurtinis pyragas – neįtikėtinai purus ir skanus!

Subtilus ir purus jogurtinis pyragas žavi savo paruošimo paprastumu ir neįtikėtinai švelniu skoniu. Pagamintas iš paprastų ir prieinamų ingredientų, be miltų ar želatinos! Cukrų galima pakeisti saldikliu.

Sudėtis

  • 4 kiaušiniai
  • 1,5 puodelio jogurto (350 g)
  • 3 šaukštai cukraus
  • 3 šaukštai krakmolo
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • cukraus pudra

Kambario temperatūros kiaušinius atskirkite į baltymus ir trynius. Į trynius įberkite cukraus, išmaišykite plaktuvu, kol kristalai ištirps ir tryniai pabaltės. Tada pridėkite kepimo miltelių ir krakmolo, vėl išmaišykite. Supilkite visą jogurtą, viską gerai išmaišykite. Tešla beveik baigta.

Plakite baltymus iki putų 15 minučių.

Baltymus perkelkite į trynių masę ir švelniai įmaišykite, kad neprarastumėte sodrios tekstūros.

Kepimo indą išklokite kepimo popieriumi. Supilkite tešlą, pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 170 laipsnių, ir kepkite 30-40 minučių.

Išimkite iškepusį pyragą, atsargiai nuimkite popierių.

Pabarstykite cukraus pudra, supjaustykite gabalėliais ir patiekite prie arbatos.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Kaip sutaupyti atliekant medicininius tyrimus?

Norint laiku diagnozuoti ligas ir pradėti gydymą, svarbi sveikatos priežiūros dalis yra medicininiai tyrimai. Bet kai kurie tyrimai gali rimtai ištuštinti kišenes, ypač tie,...

Kaip atkurti dirvą po bulvių: svarbiausi žingsniai ir rekomendacijos

Bulvės – tai vienas iš dažniausių ir mėgstamiausių augalų mūsų soduose, tačiau po jų derliaus surinkimo būtina pasirūpinti dirvos atnaujinimu. Bulvės intensyviai išnaudoja dirvožemio...

---