Penktadienis, 1 rugpjūčio, 2025

Naujausi

Vyšnių uogienė: kaip lengvai ją paruošti ir išgauti išskirtinį skonį?

Neįtikėtinai skanūs kepiniai su pikantišku rūgštumu, būdingu vyšnioms, gali užkariauti net reikliausius gurmanus. Nieko daugiau, tik uogų gabalėliai permatomoje želė pavidalo masėje. Tokia uogienė gali būti patiekiama su arbata arba panaudojama kaip įdaras kepiniams.

Reikės:

  • 1 kg vyšnių be kauliukų
  • 500-700 g cukraus

Vyšnias nuplaukite, pašalinkite kotelius ir kauliukus ir sutrinkite. Svarbu nepersistengti, kad liktų ir uogių gabalėlių.

Dėkite ant ugnies, užvirkite ir leiskite masei virti 20 minučių. Neuždenkite dangčiu. Pašalinkite susidariusias putas.

Sudėkite cukrų į vyšnias, verdančias savo sultyse, ir virkite dar 20 minučių. Kiekvienam vyšnių kilogramui tenka 500–700 g cukraus. Daug kas priklauso nuo individualaus skonio ir nuo vyšnių sultingumo. Nepamirškite pašalinti putų, kol uogienė verda. Kol karšta, vyšnių masė atrodo per skysta, bet ji pasitaisys, kai tik uogienė atvės.

Belieka sudėti į sausus, sterilizuotus stiklainius ir padėti į laikymo vietą.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Zodiako ženklų suderinamumas: su kuo verta kurti ilgalaikius santykius?

Astrologija gali būti ne tik pramoga, bet ir naudingas įrankis geriau suprasti save bei kitus. Viena iš populiariausių astrologinių temų – zodiako ženklų suderinamumas,...

Kaip išeiti iš vidinio sąstingio: 8 veiksmingi būdai susigrąžinti gyvenimo džiaugsmą

Jaučiatės tarsi įstrigę – lyg gyvenimas nesugriuvo, bet ir nedžiugina? Tai gali būti vidinio sąstingio būsena. Ji dažnai apibūdinama kaip „pilkas laikotarpis“, kai viskas...

---