Puikus ir greitai paruošiamas skanėstas, kurį galite paruošti be jokio kildinimo vos per 5 minutes!
Šį puikų receptą jums radome „YouTube“ kanale.
Jums reikės:
- 400 ml rūgpienio arba jogurto be ingredientų (aš naudojau jogurtą)
 - 2 šaukštų cukraus;
 - 1 kiaušinio;
 - Žiupsnelio druskos;
 - 0,5 šaukštelio sodos;
 - 280 g sijotų kvietinių miltų;
 - Kepimo aliejaus.
 
Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti
Gaminimo eiga:- Uždėkite keptuvę ant ugnies, kad ji gerai įkaistų.
 
                
- Į dubenį įpilkite jogurtą arba rūgpienį, cukrų, druską ir kiaušinius.
 
Maišykite šakute iki vientisos masės. Įpilkite persijotus miltus dviem etapais ir gerai sumaišykite po kiekvieno miltų pridėjimo.
- Pabaigoje įdėkite sodos ir vėl išmaišykite.
 
Į įkaitintą keptuvę su aliejumi įdėkite 1-1,5 šaukšto mišinio, kad susidarytų atskiri blyneliai.
                
- Kepkite tokius blynelius aliejuje, kol iš abiejų pusių jie taps auksinės rudos spalvos.
 - Kepant įkaitintame aliejuje, jų tūris turi padidėti dvigubai.
 
- Išimkite iškepusias spurgas ir padėkite ant lėkštės, išklotos popieriniu rankšluosčiu, kad susigertų aliejaus perteklius. Iš viso tokio mišinio išeis 14-15 vienetų tokių skanėstų.
 
                
Šios spurgytės yra labai minkštos ir purios, o skonis labai panašus į kildintų spurgų. Būtinai pabandykite, visa šeima bus sužavėta tokiu nepaprastu jų skoniu!
Linkime gero skonio!
Vaizdo medžiaga:
