Gaminkite iš maltos mėsos ne tik kotletus! Išbandykite šiuos gardžius mėsos „lizdelius“, įdarytus grybais ir sūriu!

Redaktorė Rasa
1 min. skaitymo

Malta mėsa yra gana populiarus daugelio patiekalų ingredientas ir gali būti panaudota įvairiems patiekalams gaminti.

Išbandykite ką nors naujo ir paruoškite šeimai šiuos originalius maltos mėsos „lizdelius“, ​​užpildytus grybais ir sūriu bei iškeptus orkaitėje, pagal „YouTube“ kanalo receptą.

Norint juos paruošti, jums reikės:

  • 800 g maltos kiaulienos arba jautienos (arba abiejų mėsų mišinio)
  • 2 kiaušinių
  • 2 svogūnų
  • 300 g grybų
  • 100 g kietojo sūrio
  • Druskos, maltų juodųjų pipirų

Gaminimo eiga:

Svogūną nulupkite, smulkiai supjaustykite ir suberkite į dubenį su malta mėsa.

Taip pat įmuškite kiaušinį, pasūdykite, pagardinkite prieskoniais ir gerai išmaišykite.

Antrąjį svogūną nulupkite, supjaustykite mažesniais pusžiedžiais ir įdėkite kepti į keptuvę su trupučiu aliejaus.

Suberkite supjaustytus grybus ir viską kartu troškinkite keptuvėje.

Tuo tarpu kietąjį sūrį sutarkuokite su rupia tarka.

Į lėkštę įpilkite šiek tiek aliejaus ir iš mėsos pradėkite formuoti vidutinio dydžio „lizdelius“.

Pirmiausia padarykite kukuliukus, kuriuose įspauskite skylutes, o paskui iš jų suformuokite mėsos „lizdelius“.

Užpildykite juos tarkuotu sūriu, įdėkite troškintus grybus ir ant viršaus vėl užberkite tarkuoto sūrio sluoksnį.

Kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes.

Viskas baigta!

Linkime gero skonio!

Vaizdo medžiaga:

 

Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *