Neįtikėtinai skanus štrudelis su riešutais ir razinomis. Fantastiškai tinka pusryčiams bei prie arbatos ar kavos!

Redaktorė Rasa
2 min. skaitymo

Ar norite paragauti kai ko skanaus? Paruoškite šią saldžią pynę pagal „YouTube“ kanalo receptą ir tikrai nesigailėsite!

Puikios tešlos paslaptis slypi slaptame ingrediente – manų kruopose. Tešla yra fantastiškai elastinga, minkšta, o skonis bus puikus net ir kitą dieną.

Jums reikės:

  • 200 ml šilto pieno
  • 100 ml šilto vandens
  • 50 ml augalinio aliejaus
  • 50 g lydyto sviesto
  • 550 – 600 g paprastų miltų
  • 2 šaukštų manų kruopos
  • 100 g cukraus
  • 2 kiaušinių
  • žiupsnelio druskos
  • 7 g sausų mielių

Įdarui:

  • lydyto sviesto
  • cukraus
  • razinų
  • graikinių riešutų

Gaminimo eiga:

  • Miltus sumaišykite su manų kruopomis ir išmaišykite šluotele.
  • Atskirame dubenyje sumaišykite ištirpintą sviestą su aliejumi, įberkite cukraus, plakite šluotele ir įmaišykite kiaušinius.
  • Įberkite žiupsnelį druskos ir gerai išplakite šluotele.
  • Įpilkite šilto pieno, šilto vandens ir įberkite sausų mielių
  • Galiausiai įberkite manų kruopas ir miltus.
  • Įdėkite tešlą į dubenį, uždenkite maistine plėvele ir leiskite fermentuotis 1 – 1,5 valandos.

  • Tada tešlą išminkykite ant stalviršio, atskirkite į dvi dalis, iškočiokite ir uždenkite maistine plėvele.
  • Leiskite tešlai pakilti dar 10–15 minučių.
  • Ant miltais pabarstytos lentos iškočiokite 35 x 30 cm dydžio tešlą, aptepkite ją lydytu sviestu, pabarstykite cukrumi, razinomis ir riešutais.

  • Sulenkite tešlą per pusę, užspauskite pirštais ir supjaustykite lygiomis juostelėmis toje vietoje, kur nėra įdaro.
  • Susukite kiekvieną juostelę, o tada viską užlenkite ant viso ritinio.

  • Paruoštą pyragą perkelkite ant popieriumi išklotos skardos, palikite, kad dar pakiltų.
  • Patepkite plaktu kiaušinio tryniu, kurį sumaišykite su šaukštu kefyro.
  • Aptepkite ir kepkite iki 160 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 minutes.

Viskas paruošta.

Linkime gero skonio!

Vaizdo medžiaga:

Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *