Penktadienis, 3 spalio, 2025

Naujausi

Nuostabiai subtilus ir skanus obuolių pyragas. Nereikia maišytuvo, o rezultatas yra fantastiškas!

Paruošimas yra labai paprastas, o biskvitas toks minkštas, kad tiesiog tirpsta burnoje! Išbandykite šį skanaus pyrago receptą!

Jums reikės:

  • 5 kiaušinių
  • 200 g cukraus
  • 250 g sviesto
  • 350 g pusiau rupių miltų (originale naudojami paprasti miltai, aš naudojau pusiau rupius)
  • 1 pakelio kepimo miltelių
  • apie 1 kg obuolių

Pabarstymui:

  • Cukraus pudros

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Gaminimo eiga:

Ištirpinkite sviestą.

Leiskite atvėsti.

Lydytą sviestą sumaišykite su pienu.

Iš obuolių išimkite sėklas ir nulupkite luobelę.

Padalinkite juos į ketvirčius, o tada kiekvieną obuolio ketvirtį supjaustykite plonais griežinėliais.

Išplakite kiaušinius su cukrumi, kol cukrus visiškai ištirps.

Įpilkite ištirpintą ir atvėsintą lydytą sviestą kartu su pienu.

Išmaišykite.

Palaipsniui (2 dalimis) į kepimo miltelius suberkite persijotus miltus. Maišykite iki vientisos masės.

Į tešlą įberkite obuolius.

Gerai išmaišykite.

Tešlą tolygiai paskleiskite ant standartinės kepimo skardos.

Iš anksto kepimo skardą galite ištepti aliejumi arba iškloti kepimo popieriumi.

Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 45-50 minučių 180°C temperatūroje.

Naudodami medinį pagaliuką patikrinkite, ar pyragas yra gerai iškepęs.

Leiskite atvėsti.

Tada supjaustykite kvadratėliais ir patiekite!

Linkime gero skonio!

Vaizdo medžiaga:

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Kaip sutaupyti atliekant medicininius tyrimus?

Norint laiku diagnozuoti ligas ir pradėti gydymą, svarbi sveikatos priežiūros dalis yra medicininiai tyrimai. Bet kai kurie tyrimai gali rimtai ištuštinti kišenes, ypač tie,...

Kaip atkurti dirvą po bulvių: svarbiausi žingsniai ir rekomendacijos

Bulvės – tai vienas iš dažniausių ir mėgstamiausių augalų mūsų soduose, tačiau po jų derliaus surinkimo būtina pasirūpinti dirvos atnaujinimu. Bulvės intensyviai išnaudoja dirvožemio...

---