Šokoladinis pyragas su karamele ir kava. Pamirškite brangius desertus, skanesnio pyrago už šį nerasite!

Redaktorė Rasa
2 min. skaitymo

Puikus skanaus šokoladinio pyrago su karamele ir šokoladu receptas iš „YouTube“ kanalo.

Šį receptą radome „YouTube“ kanale ir šis desertas tikrai nuostabus!

Jums reikės:

  • 2 kiaušinių
  • 5 šaukštų cukraus 100 gramų
  • 5 šaukštų aliejaus 50 ml
  • 5 šaukštų pieno 70 ml
  • 5 šaukštų miltų 100 gramų
  • 3 šaukštų kakavos miltelių 30 g
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 7 g
  • Pakelio vanilinio cukraus
  • Žiupsnelio druskos

Biskvito suvilgymui:

  • Stiklinės pieno
  • 2in1 kavos pakelio

Kremo sluoksniui:

  • Pusė litro pieno
  • 50 g kukurūzų krakmolo
  • Pakelio vanilinio cukraus
  • Ketvirtadalio puodelio cukraus 120 gramų
  • 1 valgomo šaukšto sviesto 15 gramų
  • Šokoladinio deserto 125 g
  • 60 gramų juodojo šokolado

Glajui:

  • 140 g juodojo šokolado
  • Ketvirtadalio puodelio karšto pieno 70 ml

Papuošimui:

  • Šokolado dekoravimui

Gaminimo eiga:

  • Pirmiausia paruoškite biskvitą.
  • Į dubenį įmuškite kiaušinius, įberkite žiupsnelį cukraus, vanilinį ir paprastą cukrų ir išmaišykite.

  • Sudėkite kitus ingredientus – pieną, sviestą ir gerai išmaišykite.
  • Galiausiai įmaišykite sausus ingredientus – persijotus miltus su kakava ir kepimo milteliais.
  • Patepkite pyrago formą riebalais.
  • Supilkite tešlą į kepimo formą.
  • Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių (priklausomai nuo torto formos dydžio – kuo aukštesnis biskvitas, tuo ilgiau jis kepa).
  • Iškepusį biskvitą suvilgykite karštu pienu, kuriame išmaišėte kavą.

Dabar paruoškite kremą:

  • Keptuvėje ištirpinkite cukrų.

  • Sudėkite sviestą ir gerai išmaišykite.
  • Dabar sudėkite šokoladinį desertą ir gerai išmaišykite – tegul šiek tiek paverda.
  • Į pieną suberkite krakmolą, išmaišykite ir uždekite ant ugnies.
  • Į karštą pieną lėtai supilkite paruoštą karamelės mišinį iš keptuvės ir gerai išmaišykite.
  • Nuolat maišydami virkite, kol išvirs vientisas ir tirštas kremas.
  • Nuimkite nuo ugnies ir sudėkite šokoladą – maišydami jį ištirpinkite.
  • Supilkite paruoštą kremą ant biskvito ir išlyginkite, palikite atvėsti.
  • Galiausiai ant viršaus užpilkite pieno ir šokolado glajų (šokoladą ištirpinkite karštame piene).

  • Užpilkite ant pyrago viršaus ir palikite atvėsti.
  • Papuoškite riešutais arba šokoladiniais pabarstukais.

Linkime gero skonio!

Vaizdo įrašo instrukcijos:

Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *