Minkštas obuolių pyragas: subtilus, aromatingas ir lengvas

Redaktorė K.
1 min. skaitymo

Paruoškite greitai ir lengvai!

Ingredientai:

  • 0,5 puodelio cukraus
  • 3 kiaušiniai
  • 70 g sviesto
  • 180 ml pieno
  • 2 puodeliai miltų
  • 1 valg. š. kepimo miltelių
  • 3 obuoliai

Gaminimo eiga:

Kiaušinius išplakite su cukrumi, kol susidarys purios putos. Supilkite ištirpintą ir atvėsusį sviestą bei pieną, išmaišykite.

Suberkite persijotus miltus su kepimo milteliais ir užminkykite tešlą.

Pusę tešlos supilkite į kepimo popieriumi išklotą formą. Ant viršaus išdėliokite nuluptus obuolius, supjaustytus plonais griežinėliais.

Ant viršaus užpilkite antrąją tešlos dalį, lygiai ją išlygindami mentele. Viršų pabarstykite dviem šaukštais cukraus, jei norite, sumaišykite jį su cinamonu.

Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.

Skanaus!

Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *