Sekmadienis, 11 gegužės, 2025

Naujausi

Naminis vištienos saliamis: 1 kg blauzdelių paverskite dešra visai savaitei

Daug skaniau nei iš parduotuvės. Be to, tai visiškai natūralu. Dešrą galite gaminti įprastoje orkaitėje ir jos skonis bus daug geresnis nei jos giminaitės iš parduotuvės.

Ingredientai:

  • vištienos blauzdelių – 1 kg,
  • česnakas – 2 skiltelės,
  • druska, pipirai, paprikos milteliai – pagal skonį.

Gaminimo eiga:

Nuimkite mėsą nuo kaulų. Smulkiai supjaustykite vištieną aštriu peiliu, pasūdykite, suberkite pipirus, suberkite česnaką, supjaustytą smulkiais kubeliais. Išmaišykite.

Išvirkite sultinį iš likusių vištienos kaulų, tada supilkite į mėsos masę ir išmaišykite. Palikite per naktį šaldytuve, uždengę folija.

Vištienos masę sudėkite į kepimo rankovę, jei mėgstate, galite ją pabarstyti paprika.

Švelniai apvyniokite ritinį špagatu ir suformuokite vyniotinio formą. Perkelkite ritinį į kepimo formą.

Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 60 min.

Iškepus leiskite atvėsti ir tik tada pjaustykite. Ši dešra – puikus ingredientas sumuštiniams! Be to, joje tik natūralūs ingredientai.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Tradiciniai šaltibarščiai: rožinė vasaros gaiva

Kai saulė kaitina vis stipriau, o noras valgyti sunkius patiekalus blėsta, pats laikas prisiminti vieną populiariausių ir gaiviausių lietuviškų sriubų – šaltibarščius. Šaltibarščiai visada...

Svietas: su kuo jo negalima valgyti, kad nepakenktumėt sau

Sviestas – nepakeičiamas produktas lietuvių virtuvėje, tačiau derinant jį su tam tikrais produktais, jis gali ne tik prarasti savo savybes, bet ir tapti kenksmingas. Ką...
---