Skrudintų burokėlių salotos

1 min. skaitymo

Burokėliai dažniausiai naudojami barščiams ar silkei pataluose, tačiau šį kartą siūlome išbandyti gana neįprastą, tačiau tikrai vertą dėmesio receptą, kurį norėsite išbandyti ne kartą ir ne du. Garantuojame: išbandę šį patiekalą į burokėlius žvelgsite visai kitomis akimis.

Viskas yra labai paprasta.

Jums reikės:

  • Dviejų burokėlių;
  • Pusės nedidelio kopūsto;
  • Ryšulėlio šviežių petražolių;
  • 2 obuolių;
  • 2 nedidelių agurkų;
  • Augalinio aliejaus;
  • Druskos (pagal skonį);
  • Grietinės.

Kaip gaminti?

  • Pirmiausia nulupkite burokėlius ir supjaustykite 1,5 cm kubeliais. Įkaitinkite keptuvę su trupučiu augalinio aliejaus ir kepkite daržoves 6 minutes (3 minutes kepkite be dangčio ir tiek pat laiko su dangčiu).
  • Susmulkinkite kopūstą, o agurkus ir obuolį supjaustykite plonomis juostelėmis. Sudėkite maisto produktus į gilų dubenį.
  • Nupilkite nuo keptų burokėlių aliejų, sumaišykite juos su kitomis daržovėmis.
  • Paskaninkite šviežiomis petražolėmis, įdėkite druskos.
  • Pagardinkite grietine, išmaišykite. Palikite pastovėti 10-15 minučių, ir tuomet patiekite.

Skanaus!

Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *