Meduoliai prie kavos! Kepu jau trečią kartą šią savaitę, ir mums jų vis neužtenka!

Redaktorė Rasa
2 min. skaitymo

Puikūs meduoliai, kuriuos paruošite pagal „YouTube“ kanalo receptą, tiks ne tik su kava, bet ir šventiniam stalui. Paruošimas stebėtinai paprastas, o rezultatas patiks visiems!

Šių kepinių jums užteks tikrai ilgam – žinoma, jei jų nesuvalgysite per pirmą dieną, kaip atsitiko mums.

Jums reikės:

  • 200 g cukraus
  • 2 vnt. kiaušinių
  • 2 šaukštų medaus
  • 1 arbatinio šaukštelio kepimo sodos
  • 100 g kepinių margarino
  • 450 g miltų

Meduolių sujungimui:

  • 400 ml pieno
  • 2 šaukštų rupių miltų
  • 1 pakelio vanilinio cukraus
  • 200 g sviesto
  • cukraus pudros pagal skonį

Glajui:

Tamsaus šokolado ir sviesto

Gaminimo eiga:

Pirmiausia paruoškite tešlą.

Visus ingredientus, išskyrus miltus, sudėkite į mažesnį puodą.

Maišykite ant silpnos ugnies, kol cukrus ištirps – saugokite, kad nesudegintumėte.

Tada supilkite puodo turinį ant persijotų miltų.

Išmaišykite vientisą tešlą, kuriai leiskite pastovėti 2 valandas, ji neturi būti laikoma šaltai.

Po dviejų valandų tešlą iškočiokite iki maždaug 2-3 mm storio.

Supjaustykite mažesniais apskritimais, aš juos darau maždaug apie 3 cm skersmens. Tada juos sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

Kepkite apie 7 minutes, 180-200 laipsnių temperatūroje.

Paruoškite įdarą:

Į pieną įberkite rupių miltų ir vanilinį cukrų, ir išvirkite tirštą košę.

Leiskite jai atvėsti.

Sviestą išplakite su cukrumi – jo įberkite pagal skonį. Žinoma, geriau naudoti mažiau cukraus ir palaipsniui sviestą įmaišykite į atvėsusią košę.

Viską išplakite iki vientiso kremo, su kuriuo iš karto ir klijuokite meduolius.

Galiausiai meduolius pamerkite į glajų, kurį paruošite ištirpinę šokoladą su trupučiu sviesto.

Dar galite papuošti susmulkintais riešutais.

Linkime gero skonio!

Medžiaga vaizdo įraše:

TAGGED:
Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *