Nuostabaus skonio nekeptas desertas! Būtinai išbandykite šį receptą!

Redaktorė Rasa
2 min. skaitymo

Puikaus nekepto obuolių deserto receptas iš „YouTube“ kanalo, pyragas yra fantastiško skonio ir greitai paruošimas. Tiesiog idealus rudens desertas!

Jums reikės:

  • 300 g sviestinių sausainių

Obuolių įdarui:

  • 600 g (nuluptų, stambiai sutarkuotų) obuolių
  • 1 pakelio vanilinio pudingo
  • 200 ml vandens
  • 1/4 citrinos sulčių

Pudingo įdarui:

  • 450-500 ml pieno
  • 1 pakelio vanilinio pudingo
  • 1 valgomo šaukšto cukraus pudros
  • 1 valgomo šaukšto paprastų miltų
  • 2 vnt. kiaušinių
  • žiupsnelio druskos
  • 250 g minkštos varškės

Glajui:

  • 100 g juodojo šokolado
  • 100 g (33% ar riebesnės) plakamosios grietinėlės

Gaminimo eiga:

  • Pirmiausia paruoškite obuolių įdarą – nuluptus ir stambiai sutarkuotus obuolius apšlakstykite citrinos sultimis, kad išliktų jų spalva ir nepatamsėtų.

  • Sudėkite obuolius į platų puodą, įpilkite apie 1/2 litro vandens.
  • Virkite ant silpnos ugnies. Maždaug po 8-10 min. supilkite vandenyje ištirpintą pudingą ir nuolat maišydami virkite, kol sutirštės.
  • Po to – paruoškite kitą deserto sluoksnį.

Dabar gaminkite pudingą:

  • 2/3 pieno su cukrumi pakaitinkite.
  • Likusiame trečdalyje pieno sumaišykite pudingą, miltus, kiaušinių trynius, supilkite šį mišinį į verdantį pieną ir virkite pudingą retkarčiais pamaišydami, kai sutirštės – leiskite šiek tiek atvėsti.
  • Kol pudingas aušta, išplakite kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos iki standžių putų.
  • Varškę įmaišykite į dar šiltą pudingo kremą ir galiausiai lengvai įmaišykite grietinėlę.

  • Pusę sausainių paskleiskite ant mažesnės kepimo skardos arba į indą su atsegamais šonais, maždaug 25×30 cm dydžio.
  • Ant viršaus paskleiskite obuolių mišinį ir išlyginkite.
  • Ant obuolių sluoksnio užtepkite varškės ir pudingo kremą, išlyginkite ir užbarstykite likusius sausainius.
  • Galiausiai apliekite šokoladiniu glaistu (grietinėlę pašildykite iki virimo temperatūros ir į ją sudėkite sulaužytą šokoladą).
  • Leiskite jam minutę pastovėti ir išplakite iki vientisos masės, arba naudokite klasikinį šokoladinį glajų.

Linkime gero skonio!

Vaizdo įrašo medžiaga:

Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *