Paprastas skanaus ir pigaus naminio sūrio receptas. Paslaptis slypi viename netikėtame ingrediente!

Redaktorė Rasa
2 min. skaitymo

Tai ir gana neįprastas ingredientas, kurio kitu atveju gamindami sūrį nenaudotumėte, tai – morkos! Tačiau rezultatas tikrai fantastiškas, subtilus ir skanus, o morkos suteikia išskirtinį skonį.

Greitas, paprastas ir pigus nuostabaus naminio sūrio receptas iš „YouTube“ kanalo, kuris patiks ir suaugusiems, ir vaikams!

Jums reikės:

  • 1 morkos
  • 500 g varškės
  • 500 ml pieno
  • 2 šaukštų grietinės arba natūralaus jogurto
  • 25 g sviesto
  • 1 arbatinio šaukštelio druskos
  • 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių

Gaminimo eiga:

Nuluptą morką smulkiai sutarkuokite ir suberkite į puodą.

Tada sudėkite varškę, pieną ir viską išmaišykite.

Puodą uždėkite ant viryklės ir nuolat maišydami, virkite mišinį aukštoje temperatūroje.

Kai užvirs, dar pavirkite vidutinėje temperatūroje apie 5-7 minutes.

Į didesnį dubenį įdėkite sietelį, viršų uždenkite marle ir perkoškite mišinį.

Iš mišinio pašalinkite skysčio perteklių.

Išrūgas galite naudoti pvz. duonos, blynų ir kitų gaminių gamyboje.

Sudėkite sūrio mišinį į mažesnį puodą.

Sudėkite grietinę (arba natūralų jogurtą), sviestą, druską, kepimo miltelius.

Leiskite mišiniui ant vidutinės ugnies virti apie 10 minučių – nuolat maišykite.

Paruoštą mišinį supilkite į nedidelę stiklinę formą, uždenkite maistine plėvele ir 3 valandoms padėkite į šaldytuvą.

Sūrį šaldytuve galite laikyti 2 savaites.

Sustingusį sūrį išimkite iš formos ir galite patiekti.

Vaizdo įrašo medžiaga:

TAGGED:
Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *