Pirmadienis, 16 birželio, 2025

Naujausi

Mandarinų sultyse marinuoti burokėliai

Mandarinų kvapas daugumai mūsų asocijuojasi su Kalėdomis… Dažniausiai mandarinus valgome vienus, arba jais gardiname įvairius saldžius kepinius, tačiau šį kartą pristatome neįprastą, tačiau labai skanų valgį – mandarinų sultyse marinuotus burokėlius, kurie puikiai tiks ir ištaigingam šventiniam stalui.

Jums reikės:

  • 2 vidutinių burokėlių
  • 6 česnako skiltelių
  • 5 valg. š. mandarinų sučių
  • 1 valg. š. acto
  • 2 valg. š. augalinio aliejaus
  • 1 arb. š. maltos kalendros
  • 0,5 arb. š. maltos ciberžolės
  • 2 arb. š. druskos
  • Maltų juodųjų pipirų (pagal skonį

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Kaip gaminti?

Nuplaukite ir nulupkite burokėlius. Sutarkuokite.

Išspauskite arba smulkiai supjaustykite česnaką. Sumaišykite su burokėliais.

Atskirame dubenyje gerai išmaišykite mandarinų sultis, augalinį aliejų, actą, ciberžolę, kalendrą, druską ir maltus juoduosius pipirus. Gautą masę pilkite ar burokėlių. Išmaišykite.

Paruoštus burokėlius sudėkite į stiklainį. Stiklainį uždarykite dangteliu ir per naktį palaikykite šaldytuve.

Prieš patiekdami dar kartą išmaišykite.

Patiekite  su mėsa, bulvėmis arba kaip atskirą užkandį.

Taip paruoštuose burokėliuose gausu vitamino A, jodo, fosforo ir kalcio.

Linkime gero skonio!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Šiuolaikinės statybos tendencijos: stiklas, metalas ir erdvės pojūtis

Modernūs namai – tai ne tik sienos ir stogas, o erdvė, kurioje dera funkcionalumas, estetika ir gyvenimo kokybė. Šiandieninėje statyboje vis dažniau atsisakoma sunkių...

Kaip užtikrinamas tikslumas verčiant konfidencialius dokumentus?

Konfidencialių dokumentų vertimas – tai ne tik kalbos mokėjimas. Tai atsakomybė, kuriai reikalingos specialios žinios, procesai ir pasitikėjimas. Nuo gynybos pramonės iki nacionalinio saugumo...
---