Šį skanų patiekalą pagal receptą iš „YouTube“ kanalo labai paprasta paruošti ir jis patiks visai šeimai. Skanios vištienos šlaunelės su daržovėmis iš orkaitės puikiai tiks pietums, tereikia viską sudėti į kepimo skardą ir kepti.
Jums reikės:
- 4 svogūnų
 - 8 vištienos šlaunelių be kaulų ir odelės
 - druskos
 - maltų juodųjų pipirų
 - maltų saldžiųjų paprikų miltelių
 - 2 šaukštų augalinio aliejaus
 - 2-3 paprikų
 - 6 mažų pomidorų
 - 1 morkos
 - 4 skiltelių česnako
 - 3 bulvių
 - 50 ml vandens
 
Pasirinktinai:
- čiobrelių ar kitų žolelių pagal skonį
 
Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti
Gaminimo eiga:- Vištienos šlauneles nuplaukite, nusausinkite ir nuimkite odeles. Jei nusipirkote su kaulais, juos išimkite ir sudėkite į dubenį.
 - Pabarstykite druska, pipirais, raudonosios paprikos milteliais ir įpilkite nedaug aliejaus.
 - PATARIMAS: jei mėgstate vištieną su odele, ją palikite.
 - Rankomis kruopščiai įtrinkite prieskonius ir aliejų, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų ant mėsos.
 - Iš paprikų išimkite sėklas ir supjaustykite, taip pat nuplaukite ir supjaustykite pomidorus.
 - Morkas nuskuskite ir sutarkuokite smulkia tarka, česnaką supjaustykite plonais griežinėliais.
 - Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, ant jos tolygiai sudėkite 3 pusžiedžiais supjaustytus svogūnus (vieną pasilikite) ir tada padarykite vištienos pagrindą iš paprikų, pomidorų ir tarkuotų morkų.
 - Ant viršaus sudėkite česnako skilteles ir ant kiekvienos daržovių krūvos uždėkite vištienos šlauneles be kaulų, kurias pagal skonį galite pagardinti prieskoninėmis žolelėmis.
 - Uždenkite sudrėkintu kepimo popieriumi, tada folija ir kepkite iki 200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes.
 - Tuo tarpu bulves nuskuskite, supjaustykite pusmėnuliais ir sudėkite į dubenį kartu su nuvalytomis, griežinėliais supjaustytomis morkomis. Pasūdykite, pagardinkite ir sudėkite į riebalais išteptą skardą, kur sumaišykite abu ingredientus ir šiek tiek įpilkite vandens.
 - Bulves su morkomis uždenkite folija ir kepkite 30 minučių iki 200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
 - Likusį svogūną nulupkite, supjaustykite pusžiedžiais. Į keptuvę su aliejumi įdėkite išspaustą česnaką, šiek tiek pakepkite ir tada sudėkite svogūną.
 - Po 30 minučių atidenkite bulves su morkomis, suberkite pakepintą svogūną su česnaku ir kepkite dar apie 10 minučių.
 - Iškepusią mėsą galite apibarstyti smulkintais krapais ar petražolėmis, ir galite patiekti.
 
Skanaus!
Vaizdo įrašo medžiaga:
