Šis plikytas pyragas su pudingo kremu jums tikrai patiks! Jis ne tik atrodo viliojančiai, bet ir yra labai skanus!

Redaktorė Rasa
2 min. skaitymo

Šį desertą namuose vadiname didžiuoju XXL.

Pagal šį paprastą receptą iš „YouTube“ kanalo paruošite nepaprastai skanų pudingo pyragą.

Jums reikės:

Pudingui:

  • 2 kiaušinių
  • vanilinio cukraus
  • 150 g cukraus
  • 70 g kukurūzų krakmolo
  • 500 ml pieno

Tešlai:

  • 100 ml vandens
  • 100 ml pieno
  • žiupsnelio druskos
  • 1 arbatinio šaukštelio cukraus
  • 80 g sviesto
  • 120 g miltų
  • 3-4 kiaušinių (dėkite atsižvelgdami į kiaušinių dydį)
  • migdolų be odelės
  • cukraus pudros

Gaminimo eiga:

  1. Į mažesnį puodą įmuškite kiaušinius ir išplakite.
  2. Maišydami po truputį supilkite cukrų, vanilinį cukrų, kukurūzų krakmolą ir pieną.
  3. Mišinį virkite ant vidutinės ugnies, nuolat maišydami.
  4. Pudingą supilkite į didesnį dubenį, uždenkite maistine plėvele ir gerai atvėsinkite.
  5. Į puodą įpilkite vandens, pieno, žiupsnelį druskos, cukraus, sviesto ir kaitinkite, kol ištirps.
  6. Tada suberkite miltus, kol tešla sutirštės, ir virkite dar apie 1-2 minutes, nuolat maišydami.
  7. Tada tešlą perdėkite į dubenį, kuriame 3 minutes leiskite atvėsti.
  8. Į kitą dubenį įmuškite kiaušinius, kuriuos po truputį įmaišykite į tešlą.
  9. Ant kepimo popieriaus nupieškite 18 cm skersmens apskritimą.
  10. Tešlą sudėkite į konditerinį maišelį ir ant kepimo popieriaus išspauskite ratu 3 tešlos sluoksnius vieną šalia kito (žr. vaizdo įrašą).
  11. Iš likusios tešlos galite suformuoti pyragėlius.
  12. Tešlą patepkite likusiu išplaktu kiaušiniu ir pabarstykite smulkintais migdolais be odelės.
  13. Kepkite 180°C temperatūroje apie 30-40 minučių.
  14. Leiskite šiek tiek atvėsti ir perpjaukite horizontaliai per pusę.
  15. Į didesnį dubenį įdėkite sviestą, kuris kambario temperatūroje turi suminkštėti, ir su elektriniu maišytuvu gerai išmaišykite.
  16. Po truputį maišydami, sudėkite paruoštą pudingą ir gautą kremą sudėkite į konditerinį maišelį.
  17. Iškeptą plikytą pyragą įdėkite į desertinę lėkštę.
  18. Po truputį užtepkite pudingo kremo, tada ant jo uždėkite viršutinę tešlos dalį su migdolais.
  19. Leiskite pyragui šaldytuve atvėsti mažiausiai 3 valandas.
  20. Tada apibarstykite cukraus pudra ir galite patiekti.

Skanaus!

Vaizdo įrašo medžiaga:

Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *