Šeštadienis, 16 rugpjūčio, 2025

Naujausi

Geras dešros pakaitalas: naudokite kitus ingredientus ir kaskart gaukite kito skonio užkandį

Ingredientai

  • vištiena – 1,5–2 kg,
  • želatina – 30 g,
  • druska – 1,5–2 arb. šaukšteliai,
  • lauro lapas – 3 vnt.,
  • pipirai, prieskoniai – pagal skonį,
  • česnakai – 8–10 skiltelių.

Gaminimo eiga

Vištieną supjaustytą gabalėliais, dėkite į greitpuodį, pabarstykite druska, pipirais ir želatina, įdėkite lauro lapelį. Supilkite 50 ml vandens. Troškinkite 3 valandas.

Išimame mėsos gabaliukus, atvėsiname ir išimame kaulus. Susmulkintą mėsą sudedame į formą, sumaišome su smulkintais česnakais. Sudedame į šaldytuvą kelioms valandoms, kad vištiena gerai sustingtų. Tada išimame iš formos ir supjaustome porcijomis. Puikiai tiks kaip dešros pakaitalas ant sumuštinių.

Kaskart gamindami, galite rinktis vis kitą mėsą ar papildomai įdėti morkų, žirnelių ir pan. Taip kaskart turėsite šiek tiek kitokį patiekalą.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Plaukų augimo ir sveikų nagų paslaptis: kaip žarnyno sveikata veikia grožį

Daugelis žmonių susiduria su plaukų slinkimo, trapiais nagais ir priešlaikiniu žilimu. Siekiant atsikratyti šių problemų, dažnai pasitelkiamos brangios šampūnų ir kaukių priemonės, tačiau tikroji...

Voratinkliai ir pinigų ženklai: kas iš tiesų slepiasi už vorų buvimo jūsų namuose?

Daugelis žmonių bijo vorų, ir šis baimės jausmas — arachnofobija — yra viena iš dažniausių fobijų pasaulyje. Tačiau kas, jei pažvelgtume į vorus iš...

---