Sekmadienis, 29 birželio, 2025

Naujausi

Puikus kepinys prie arbatos: šokoladinis keksas su avietėmis

Ingredientai

  • Miltai – 250 g
  • Cukrus – 180 g
  • Kiaušiniai – 1 vnt.
  • Pienas – 175 ml
  • Druska – 3 g
  • Sviestas (riebus) – 60 g
  • Kakava – 75 g
  • Tamsus šokoladas – 90 g
  • Kepimo milteliai – 5 g
  • Avietės (galimos ir kitos uogos) – 300 g

Gaminimo eiga

Pieną išplakite su minkštu sviestu, tada įmuškite kiaušinį, druską ir švelniai išmaišykite iki vientisos masės.

Atskirai sumaišykite cukrų ir kakavą, suberkite persijotus miltus su kepimo milteliais, išmaišykite. Sumaišykite skystį ir miltų mišinį iki vientisos masės. Šokoladą sulaužykite mažais gabalėliais ir sudėkite į tešlą.

Nuplautas ir nusausintas avietes apvoliokite miltuose ir suberkite į likusius ingredientus. Švelniai išmaišykite, kad nepažeistumėte uogų. Šaldytų aviečių atitirpinti nereikia!

Tešlą paskirstykite į riebalais išteptą formą. Kepkite 170°C temperatūroje 35 min. Išimkite gatavą pyragą ant lėkštės ir pabarstykite cukraus pudra.

Mėgaukitės su arbata!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Kaip natūraliai atsikratyti skruzdėlių namuose: veiksmingi būdai be chemikalų

Vasarą su šiluma ir saule į mūsų namus dažnai užklysta ir nepageidaujami svečiai – skruzdėlės. Nors jos mažytės, bet kai ima knibždėti virtuvėje, sandėliuke...

2025 m. birželio 30-liepos 6 d. horoskopas: ką žada Venera Dvyniuose?

Vasaros viduryje dangaus kūnai siunčia mums netikėtumų ir emocinių viražų bangą. Venera susijungia su Uranu – tai laikotarpis, kai galime patirti staigią meilę iš...
---